Video Exerciţiul "Seism 2018" | UPDATE: Peste 3.000 de morţi şi peste 5.000 de răniţi/ Arafat: Să ne uităm la legislaţie, să o corectăm | VIDEO

De la declanşarea exerciţiului ”Seism 2018” şi până duminică seară, conform scenariului, s-au înregistrat peste 3.000 de morţi, peste 5.000 de persoane rănite, aproximativ 40.000 persoane fără adăpost, 35.000 fără electricitate şi 45.000 fără apă potabilă, anunţă IGSU.

1720 afișări

Pe Arena Naţională va fi instalată, începând cu 19.00, o tabără de sinistraţi

Pe Arena Naţională din Capitală, va fi organizată, începând cu ora 19.00, o tabără de sinistraţi cu o capacitate de 600 de persoane, în cadrul exerciţiului "Seism 2018". Alte două tabere au fost deja instalate la Voluntari şi Afumaţi.

În cadrul exerciţiului SEISM 2018, pe timpul nopţii, au sosit în Centrul 70 Geniu Aviaţie Pantelimon peste 150 de medici şi asistenţi medicali din Israel cu un spital mobil tip III, unde vor fi asigurate inclusiv intervenţii chirurgicale complexe.

De asemenea, în urma apelului internaţional pe care România l-a lansat ca urmare a cutremurului din data de 13 octombrie, au ajuns în ţară şi şapte ambulanţe din Austria, patru ambulanţe din Italia, o ambulanţă din Ungaria, două camioane pentru posuri medicale avansate nivel I, din Italia şi trei camioane din Austria.

În cursul zilei de duminică, vor ajunge echipa de căutare- salvare din Bulgaria şi paramedici cu ambulanţă din Republica Moldova.

În această după-amiază, un avion civil pus la dispoziţie de Institutul Naţional de Cercetare Aerospaţială va aduce de la Timişoara patru medici şi asistenţi medicali pentru suplimentare.

Totodată, încă din timpul nopţii a început instalarea taberelor de sinistraţi la Voluntari şi Afumaţi, din judeţul Ilfov. Acestea pot deveni funcţionale în următoarele 2 ore.

În Bucureşti, pe Arena Naţională, începând cu ora 19.00, se va organiza o altă tabără de sinistraţi cu o capacitate de 600 de persoane, iar în interiorul stadionului pot fi adăpostite alte 20.000 de persoane, anunţă IGSU.

La acest moment, echipaje operative desfăşoară misiuni de căutare-salvare şi evacuare medicală, conform scenariului, în mai multe site-uri active.

De asemenea, în zona spitalului Floreasca au fost amplasate puncte medicale avansate pentru suplimentarea capacităţii de primire a victimelor, având în vedere că, potrivit scenariului, la UPU Floreasca s-a prezentat într-un interval scurt de timp un număr mare de victime.

În cursul după-amiezii, este aşteptat în România comisarul european pentru ajutor umanitar şi managementul crizelor, Christos Stylianides.

În sprijinul echipelor medicale mobile ce acţionează pentru salvarea răniţilor rezultaţi în urma seismului major, s-a alăturat şi o echipă formată din 168 de medici şi asistenţi medicali din Israel.Aceştia au aterizat noaptea trecută pe Baza 90 Otopeni şi începând din această seară vor acţiona în incinta spitalului mobil de tip 3 israelian, dislocat şi el în acest exerciţiu.

În scenariu s-a introdus o replică a cutremurului, cu magnitudine de 5,8

În scenariul exerciţiului "Seism" 2018 s-a introdus o replică a cutremurului, cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter, care s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 141 km, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă se deplasează în teren pentru efectuarea recunoaşterilor şi evaluarea pagubelor generate de această replică a cutremurului.

Potrivit scenariului iniţial al exerciţiului, în România s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, care a dus la distrugerea şi avarierea a numeroase clădiri ale administraţiei publice centrale şi locale, unităţi medicale, clădiri de locuit, obiective sociale, precum şi a infrastructurii (reţele de alimentare cu energie electrică, gaze, staţii de tratare şi de epurare, sisteme de transport şi distribuţie carburant, căi de transport rutiere, feroviare).

 

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici