Explicaţii de la Guvern de ce au fost redeschise bisericile, nu şi teatrele

Întrebat de ce se redeschid bisericile şi sălile de jocuri, nu şi teatrele sau cinematografele, Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, spune că nu puteau fi redeschise toate în acelaşi timp şi că nu se poate spune că unele activităţi sunt mai importante decât altele.

4091 afișări
Imaginea articolului Explicaţii de la Guvern de ce au fost redeschise bisericile, nu şi teatrele

Explicaţii de la Guvern de ce au fost redeschise bisericile, nu şi teatrele

„Aşa cum am afirmat de nenumărate ori, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, unele activităţi vor putea fi reluate. Orice activitate care presupune un contact colectiv este o activitate cu risc, din punct de vedere al răspândirii infecţiilor cu coronavirus”, a declarat la RFI Ionel Dancă, întrebat care este raţiunea pentru care Guvernul redeschide bisericile, sălile de jocuri şi cele de fitness, nu însă şi teatrele sau cinematografele.

El a spus că orice activitate în care există această posibilitate a constituirii unor grupuri de oameni, a unor colectivităţi, există un risc.

„Din acest punct de vedere, aceste activităţi trebuie reluate în mod gradual. Nu se pot relua toate deodată. Aici nu este o chestiune de a alege între creşe, grădiniţe, teatre sau restaurante, este o chestiune de cum etapizăm toate aceste activităţi, reluarea acestor activităţi, astfel încât să reuşim să limităm cât mai mult riscul de răspândire a infecţiilor, dar orice reluare a activităţilor în colectivitate presupune un risc, de aceea este important ca reluarea acestor activităţi să se facă etapizat, gradual. Nu spunem că este o activitate mai importantă decât alta, ci pur şi simplu este o chestiune de a nu relaxa brusc toate activităţile, pentru că atunci controlul răspândirii infecţiilor va fi foarte dificil”, a adăugat şeful Cancelariei premierului.

Întrebat de ce Executivul nu a ţinut închise şi bisericile şi sălile de fitness, pe lângă teatre şi cinematografe, el a apreciat că există un grad de suportabilitate al societăţii la aceste măsuri.

„Nu putem ignora aceste semnale din partea societăţii. Pe de altă parte, ca urmare a măsurilor de limitare a contactelor sociale, de păstrare a distanţei, a obligativităţii a purtării măştii, situaţia epidemiologică ajunsese la un punct în care ne-a permis luarea unor astfel de decizii, dar suntem în continuare în stare de alertă, tocmai pentru a nu irosi tot ceea ce s-a realizat până în prezent”, a conchis Dancă.

 

Criticile Gabrielei Firea la adresa executivului

Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a criticat Guvernul PNL pentru că refuză redeschiderea teatrelor fără „argument temeinic” şi le-a mulţumit politicienilor care au susţinut că „nu sunt mai importante păcănelele” decât teatrul..

„Nu vom înţelege absolut niciodată, pentru că nu există argument temeinic, de ce Guvernul nu acceptă redeschiderea teatrelor, pentru că ele nu sunt mai periculoase decât bisericile", a afirmat Gabriela Firea, la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Edilul Capitalei a spus că apreciează faptul că „se redeschid biseririle pentru că draftul de stare de alertă nr 2 nu erau cuprinse bisericile".

„Teatrele rămân în continuare închise, deşi noi am propus un program prin care să se vândă mai puţine bilete pentru spectatori decât numărul de locuri şi am fi luat toate măsurile de protecţie pentru actori şi regizori”, a explicat Gabriela Firea.

Ea le-a mulţumit politicienilor care au cerut redeschiderea teatrelor.

„Vreau să apreciez public reacţia pozitivă pentru mediul cultural şi susţinerea încercării mele, deocamdată fără răspuns de a redeschide teatrele din Capitală oamenilor politic care susţin proiectul meu şi au făcut acest lucru prin acest declaraţii. (...) Singurii politicieni care până acum înţeleg, cel puţin declarativ, în domeniul cultural şi nevoia de a redeschide şi teatrele sunt Marcel Ciolacu, Dan Barna, Traian Băsescu, Rareş Bogdan, Victor Ponta. Le mulţumesc public acestor oameni politici care înţeleg că nu sunt mai importante păcănelele decât teatrele”, a apreciat Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dancă,
biserici,
teatre

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici