Extrădarea lui Bivolaru, amânată din nou, autorităţile din Suedia nu au trimis toate actele cerute

Magistraţii francezi au amânat, pentru a treia oară, pronunţarea privind extrădarea lui Gregorian Bivolaru, pentru 18 mai, motivul fiind lipsa unor răspunsuri solicitate autorităţilor din Suedia, au declarat, miercuri, surse oficiale pentru MEDIAFAX.

1217 afișări
Imaginea articolului Extrădarea lui Bivolaru, amânată din nou, autorităţile din Suedia nu au trimis toate actele cerute

Extrădarea lui Bivolaru, amânată din nou, autorităţile din Suedia nu au trimis toate actele cerute

Judecătorii francezi trebuiau să se pronunţe miercuri pe cererea de extrădare a lui Gregorian Bivolaru în România. Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că magistraţii au amânat pentru a treia oară pronunţarea, pentru data de 18 mai.

Hotărârea a fost luată pentru că "nu au primit răspuns din partea autorităţilor din Suedia cu referire la statutul lui Gregorian Bivolaru, anterior prinderii în Franţa, acela de azilant politic din 2006."

Sursele citate spun că magistraţii au solicitat autorităţilor suedeze să precizeze dacă se opun predării lui Bivolaru în România, în contextul în care ţara noastră este şi ea membră a Uniunii Europene. Totodată, până pe 18 mai, cei din Suedia trebuie să răspundă şi dacă călătoria cu acte false constituie infracţiune şi dacă aceasta faptă atrage pierderea statutului de azilant, asta în condiţiile în care Gregorian Bivolaru a fost prins în Franţa cu un paşaport fals.

Amânarea de miercuri este cea de-a treia pe care judecătorii francezi o dispun în cazul extrădării lui Gregorian Bivolaru. Pe 23 martie au amânat pentru a analiza situaţia lui Bivolaru din România, deoarece acesta a acuzat că "este persecutat de sistemul judiciar" au declarat acelaşi surse.

Până la o hotărâre finală, Gregorian Bivolaru rămâne în stare de arest, în custodia autorităţilor franceze. Acesta a fost prins de poliţie în Franţa, pe 26 februarie. Bivolaru era căutat de autorităţile române, după ce în 2013 fusese condamnat la închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. În 2005, "Guru", cum i se spunea, a primit azil politic în Suedia.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost reţinut şi plasat în detenţie judiciară, în vederea eventualei extrădări în România. Acesta a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol) cu cei mai căutaţi infractori, fiind alături de indivizi precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici