Falşi inspectori ai OPC, reţinuţi. Ei cereau bani şi produse, prezentând legitimaţii falsificate

Şase persoane, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 41 şi 56 de ani, au fost reţinute de poliţişti după ce au pretins că sunt inspectori ai OPC, prezentând legitimaţii falsificate, şi au cerut bani şi produse mai multor agenţi economici, potrivit Poliţiei Capitalei.

202 afișări
Imaginea articolului Falşi inspectori ai OPC, reţinuţi. Ei cereau bani şi produse, prezentând legitimaţii falsificate

Falşi inspectori ai OPC, reţinuţi. Ei cereau bani şi produse, prezentând legitimaţii falsificate

Conform Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), începând din februarie până în septembrie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sector 5 au filat cele şase persoane. Astfel, au stabilit că ei se foloseau de legitimaţiile unei asociaţii cu o denumire foarte apropiată de cea a OPC.

Bărbaţii şi femeile s-ar fi prezentat la mai multe societăţi comerciale şi, sub pretextul că efectuează controale pe linia respectării drepturilor consumatorilor, solicitau diverse sume de bani.

„În cursul zilei de marţi, doi dintre bărbaţi au fost prinşi în flagrant imediat după ce au intrat într-o societate comercială din sectorul 4, unde, declarând că sunt inspectori în domeniul protecţiei consumatorului, au solicitat şi primit o sumă de bani, în timp ce două femei au rămas în apropierea magazinului, într-un autoturism, asigurând paza zonei. Persoanele implicate au fost imobilizate în trafic şi au fost conduse la audieri”, potrivit poliţiştilor Capitalei.

Ulterior, anchetatorii au făcut mai multe percheziţii şi i-au adus la secţie, pentru a fi audiaţi, şi pe ceilalţi membri au grupării.

În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit ca cele şase persoane să fie reţinute, pentru înşelăciune.

„În ziua de 21 februarie, două dintre femeile din grup s-ar fi deplasat la o societate comercială din sectorul 5, unde după ce au prezentat legitimaţii şi ar fi declinat calitatea oficială de inspector au solicitat, sub pretextul neînregistrării unor nereguli, o sumă de bani. În data de 20 iulie, două dintre femei, prin utilizarea aceleiaşi metode, au solicitat unui tinere, vânzătoare la un magazin din sectorul 6, o sumă de bani iar unui bărbat, vânzător la o patiserie tot din sectorul 6, mai multe produse alimentare. La 22 august, un bărbat şi o femeie din acest grup s-ar fi prezentat ca inspectori la sediul unei firme din sectorul 4, unde sub acelaşi pretext al neconsemnării presupuselor nereguli observate, au solicitat şi primit bani. Totodată, la aceeaşi dată, cele două persoane s-au deplasat la o farmacie din sectorul 4, unde ar fi indus în eroare o angajată, sub motivaţia menţionată, folosind fără drept o calitate ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi determinând partea vătămată să le remită o sumă de bani precum şi un produs”, sunt câteva dintre înşelăciunile pe care le-a făcut gruparea.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate şi cele şase legitimaţii inscripţionate cu numele suspecţilor.

Cei şase urmează să fie duşi în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici