Familia bebeluşului decedat la Piteşti susţine că medicii au încercat să scoată copilul cu forcepsul

Familia bebeluşului decedat la Maternitatea din Piteşti susţine că medicii care au asistat la naştere au încercat să scoată copilul cu forcepsul, însă "l-au atins la cap cu clemele" şi că mama nou-născutului a fost în pericol de moarte.

836 afișări
Imaginea articolului Familia bebeluşului decedat la Piteşti susţine că medicii au încercat să scoată copilul cu forcepsul

Familia bebeluşului decedat la Piteşti susţine că medicii au încercat să scoată copilul cu forcepsul

Mama copilului decedat a declarat că se afla în travaliu când a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, unde iniţial a încercat să nască normal, însă ulterior medicii ginecologi şi asistentele i-au împins fătul spre pântec şi au operat-o, cel mai probabil acela fiind momentul în care bebeluşul a suferit leziuni grave la cap din cauza forcepsului.

"Ziua care trebuia să fie cea mai fericită pentru noi e acum un coşmar. Eu şi Florin amenajasem camera bebeluşului şi cumpărasem hainuţe şi jucării. Când a venit doctorul mi-a făcut perfuzie şi mi-a spus că nasc normal. Mi-a făcut vreo şapte-opt injecţii şi am stat până seara la ora 7.00. Mi-a spus că se vedea părul copilului, m-a controlat cu nişte fiare şi apoi m-a băgat în operaţie, după 16 ore. Au împins copilul cu mâna, am simţit clar acest lucru", a povestit femeia.

Bunica băieţelului spune că medicii au anunţat moartea copilului după mai multe zile de la naştere, timp în care bebeluşul a fost "ţinut pe aparate".

"A încercat să nască normal, iar copilul începuse să iasă, s-a încercat cu forcepsul ca să-i facă dilataţia mai mare şi a atins copilul la cap cu clemele alea. Apoi l-a chemat pe medicul Ghica, alt doctor mai specializat. Nu vrem niciun ban, dar ne-a marcat pe viaţă, vrem să fie dat afară doctorul. Mi-a spus că i-a băgat nişte fiare în ea la naştere că nu i-a dat bani doctorului. N-a putut să scoată copilul şi după aia a tăiat-o. Îi ieşise capul copilului şi a băgat fiarele în ea că nu iese şi după aia i-a băgat copilul înapoi. Era gata să moară şi ea, copilul a murit. Au lăsat-o 16 ore, e şi vina mea că nu m-am dus! După atâtea zile i-au spus că i-a murit copilul, până atunci ţinut pe aparate, eu cred că l-au omorât după ce l-au scos", a declarat Ioana Duţă, bunica bebeluşului.

Bebeluşul a fost înmormântat miercuri, iar părinţii acestuia au depus plângere împotriva medicilor şi asistentelor care au asistat-o la naştere pe femeie.

Poliţia Argeş a început o anchetă la Maternitatea Piteşti, după ce un bebeluş născut prin cezariană a murit la zece zile de la naştere, iar în acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, părinţii acuzându-i pe medici că i-ar fi provocat copilului leziuni craniene.

Serviciul Medico-Legal Argeş a stabilit că decesul bebeluşului de la Maternitatea Piteşti a fost violent, fiind cauzat de traumatisme cranio-cerebrale provocate probabil prin lovire cu sau de un corp dur, însă medicii legişti nu exclud nici varianta în care capul copilului să fi fost strivit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici