Familia militarului ucis în Afganistan va primi un apartament de la Consiliul Local

Familia militarului Ionuţ Cosmin Sandu, ucis în Afganistan, va primi un apartament nou, cu două camere, din partea Consiliului Local Galaţi.

32 afișări
Imaginea articolului Familia militarului ucis în Afganistan va primi un apartament de la Consiliul Local

Militarul Ionuţ Cosmin Sandu

"Ionuţ Cosmin Sandu a dorit un singur lucru: să facă rost de bani să-şi facă o casă. Am hotărât să-i dăm un apartament cu două camere de 81 de metri pătraţi. Voi face propunerea Consiliului Local, dar nu cred că vor fi probleme cu aprobarea. Voi propune să-l facem şi cetăţean de onoare, la solicitarea Societăţii Jurnaliştilor Dunărea de Jos. Sigur, nu putem suplini durerea familiei", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae.

Blocul în care se află respectivul apartament va fi terminat până la sfârşitul anului 2008.

Rudele lui Ionuţ Cosmin Sandu susţin că tânărul plecase în Afganistan cu speranţa că va strânge bani să-şi cumpere un apartement, deoarece stătea împreună cu socrii.

Păvălache Busuioc, socrul militarului decedat, a declarat că ar fi fost mai bine dacă anunţul privind apartamentul acordat de municipalitate ar fi fost făcut după înmormântare, familia având în prezent cu totul alte griji.

Sicriul cu trupul sublocotenentului post-mortem Ionuţ Cosmin Sandu ucis în Afganistan în timp ce se afla în misiune a ajuns la Galaţi, duminică seară, şi a fost depus la Biserica "Sfântul Dumitru" din municipiu. Aproximativ 1.500 de gălăţeni i-au adus militarului un ultim omagiu duminică seara, iar episcopul Dunării de Jos, PS Casian Crăciun, a oficiat la Biserica "Sfântul Dumitru" o slujbă de pomenire. 

Autovehiculul Humvee aflat în misiune în Afganistan, în care se afla militarul, a trecut, joi, peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagraţiei, Sandu Ionuţ a decedat, iar un alt militar a fost rănit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici