Federaţia Sanitas amână acţiunile de protest

Federaţia Sanitas a amânat greva de avertisment care urma să aibă loc luni şi declanşarea grevei generale din 19 noiembrie, în condiţiile în care a fost convenit un grafic de negocieri cu conducerea Ministerului Sănătăţii şi cea a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

1 afișare
Imaginea articolului Federaţia Sanitas amână acţiunile de protest

Federaţia Sanitas amână acţiunile de protest

Potrivit unui comunicat trimis presei, luni, de preşedintele Sanitas, Marius Petcu, părţile au stabilit ca finalizarea negocierilor între Ministerul Sănătăţii Publice şi Federaţia Sanitas să aibă loc în termen de o săptămână de la adoptarea Legii bugetului de stat pe anul 2008 de către Parlament.

În 23 octombrie, Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas anunţa că a hotărât declanşarea conflictului colectiv de muncă şi că va refuza să prelungească sau să semneze Contractul Colectiv de Muncă la nivel de ramură sanitară, însă va participa la negocieri pentru soluţionarea revendicărilor.

Greva de avertisment, cu întreruperea activităţii între orele 9:00 şi 11:00, a fost, la data respectivă, stabilită pentru 12 noiembrie, iar greva generală pentru 19 noiembrie.

Sindicaliştii cer majorarea bugetului alocat sănătăţii pentru anul 2008; a salariilor personalului din sistemul sanitar cu 30 la sută; acordarea primei de vacanţă personalului din sistemul sanitar, indiferent de finanţare, începând din 2008; rectificarea bugetului asigurărilor sociale de sănătate pentru 2007, în vederea asigurării cheltuielilor materiale şi de personal şi pentru acordarea primei de stabilitate; acordarea integrală a facilităţilor referitoare la servicii, tratamente şi medicaţie gratuite şi pentru membrii de familie ai salariaţilor din sistemul sanitar, inclusiv investigaţiile medicale clinice şi paraclinice; acordarea primei de stabilitate şi a sporului de prevenţie sanitară pentru întreg personalul din Autorităţile de Săntate Publică (funcţionari publici şi personal contractual) şi acordarea sporului de prevenţie sanitară personalului salarizat de la Capitolul transferuri (cabinete şcolare, medicină sportivă, planning familial, unităţi medico-sociale etc) şi Centrelor de transfuzii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici