FEN cere lui Olteanu să trimită legea salarizării profesorilor la MO

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) solicită preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, să trimită urgent la Monitorul Oficial legea privind creşterile salariale pentru personalul din învăţământ, apreciind că orice întârziere "aduce prejudicii majore întregului personal didactic".

17 afișări
Imaginea articolului FEN cere lui Olteanu să trimită  legea salarizării profesorilor la MO

FEN cere lui Olteanu să trimită legea salarizării profesorilor la MO (Imagine: Mediafax Foto)

"Orice întârziere aduce prejudicii majore întregului personal didactic, care trebuie să primească salariul pentru luna octombrie şi care nu poate fi calculat conform grilei actuale de salarizare. Orice amânare a transmiterii legii spre Monitorul Oficial se încadrează în politica Guvernului PNL de încălcare sistematică a legilor şi de sfidare a instituţiilor fundamentale ale statului de drept", se arată în scrisoarea trimisă, luni, de FEN preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu.

Sindicaliştii FEN îi reamintesc lui Olteanu că această lege a fost aprobată în unanimitate de deputaţi, inclusiv de cei ai PNL, avizată favorabil de Curtea Constituţională şi promulgată de şeful statului.

"Neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, printre care se numără şi aceea de transmitere spre publicare a legilor, constituie infracţiune şi se pedepseşte în conformitate cu Codul Penal", precizează FEN.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că a promulgat legea de mărire cu 50 la sută a salariilor din educaţie, de la 1 octombrie. Şeful statului a spus că legea respectă criteriile de constituţionalitate şi consideră oportună promulgarea acesteia.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut, vineri seară, politicienilor şi liderilor sindicali să înţeleagă că majorarea cu 50% a salariilor profesorilor va avea un efect catastrofal asupra economiei şi a arătat că România nu îşi poate permite aplicarea unei astfel de măsuri iresponsabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici