Fenechiu: Cei vinovaţi de această grevă vor pleca acasă. Angajaţii CFR vor primi banii cel târziu joi

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că persoanele vinovate de întârzierea plăţii salariilor angajaţilor CFR "vor pleca acasă" şi că speră ca salariile să fie achitate miercuri, cel târziu joi.

1034 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Cei vinovaţi de această grevă vor pleca acasă. Angajaţii CFR vor primi banii cel târziu joi

Fenechiu: Cei vinovaţi de această grevă vor pleca acasă. Angajaţii CFR vor primi banii cel târziu joi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Vreau să mă conving că azi, sau cel târziu mâine, oamenii vor primi salariile", a spus ministrul.

El a adăugat că va face o analiză, iar cei vinovaţi de neplata la timp a salariilor vor plăti.

"Nu ştiu cine va pleca acasă, dar sigur vor fi oameni care vor pleca", a spus el.

Fenechiu a arătat că şi anul trecut în ianuarie au fost întârzieri la plata salariilor, iar întârzierea din 2013 - însumând 49 milioane lei doar pentru CFR Infrastructură - s-a datorat unei "chestiuni procedurale complexe".

Potrivit lui Fenechiu, în mod normal ministrul nu trebuie să se implice în managementul companiilor, dar în această dimineaţă a primit zeci de telefoane pe acest subiect.

El va discuta cu premierul Victor Ponta posibilitatea de a controla toate plăţile din companiile din subordinea Ministerului Transporturilor.

Angajaţi de la CFR Călători şi CFR Infrastructură au oprit spontan lucrul, miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie. Greva spontană s-a încheiat la ora 9.00, când trenurile care au staţionat aproximativ două ore în gări au fost puse în mişcare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici