Fenechiu: La biserică prefer să merg singur sau cu familia, nu să mă urc pe scenă

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, spune că nu va urca, luni, pe scenă la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, dar că nu îi condamnă pe politicienii care o vor face, explicând că "fiecare îşi stabileşte strategia de imagine aşa cum consideră".

166 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: La biserică prefer să merg singur sau cu familia, nu să mă urc pe scenă

Relu Fenechiu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Fiecare om politic îşi stabileşte strategia de imagine aşa cum consideră. Părerile sunt împărţite aici. Eu, personal, am evitat în ultima perioadă să stau pe scene de acest tip. Am spus că la biserică prefer să merg singur sau cu familia, nu atunci când mă duc într-o delegaţie oficială. Eu nu mă voi duce pe scenă", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, şeful PNL Relu Fenechiu.

Liberalul a afirmat că fiecare politician îşi alege "tipul de abordare", iar ulterior oamenii vor aprecia dacă este bine sau rău.

Premierul Victor Ponta şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Chiţoiu vor participa, luni, la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi prilejuită de Hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva, a anunţat, joi, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita.

Autorităţile se aşteaptă ca la slujbă să participe câteva mii de persoane.

Nichita a spus că a trimis invitaţii preşedintelui României, Traian Băsescu, şi preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, dar că nu are deocamdată vreun răspuns din partea acestora.

În ultimii ani, la Sfânta Liturghie prilejuită de Hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva de la Iaşi, politicienii şi şefii de instituţii au stat pe scaune, pe o scenă amenajată lângă cea a înaltelor feţe bisericeşti.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă într-o procesiune, vineri dimineaţă, din incinta Catedralei Mitropolitane, fiind aşezată apoi într-un baldachin special amenajat în curtea lăcaşului de cult.

Alături de moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva au fost aşezate şi moaştele Sfântului Simeon de la Muntele Minunat, aduse, joi seară, de la Mănăstirea Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici