Fertilizarea in vitro, între dorinţa disperată a cuplului de a avea copil şi presiunile rudelor

  • Fertilizarea in vitro este o formă de tehnologie de reproducere asistată.
  • Familiile care vor să apeleze la fertilizare sunt descurajate de familie sau de prieteni.
  • 1 din 5 cupluri din România se confruntă cu probleme de fertilitate.
741 afișări
Imaginea articolului Fertilizarea in vitro, între dorinţa disperată a cuplului de a avea copil şi presiunile rudelor

(A) ŞTIRILE - FERTILIZAREA ESTE ŞANSA LA O FAMILIE

Fertilizarea in vitro este şansa de care se agaţă femeile care nu reuşesc să conceapă un copil în mod natural.
 
Procedura nu are însă succes garantat în cazul tuturor femeilor de la prima încercare, unele repetând-o de multe ori până reuşesc.
 
Altele renunţă. Nicoleta este una din femeile care nu a renunţat niciodată la ideea de a avea un copil, chiar dacă totul a durat 5 ani.
 
NICOLETA CRISTEA BRUNEL:
”Şi am mai făcut un FIV care nu a mers şi iar unul, era al şaselea şi nu mai ştiam încotro să o iau şi de aceea am o enormă, o colosală înţelegere pentru cuplurile care aleg fertilizarea in vitro, pentru că eu am fost acolo. Eu am fost pe jos în baie, disperată că nu reuşeam pe niciun plan”.
 
De cele mai multe ori, dorinţa cuplului este aplificată şi de presiunile venite din partea apropiaţilor.
 
RALUCA PETRU, psihoterapeut de orientare psihanalitică:
”E important să vezi care este limita ta reală ca femeie. Să vezi cât e presiune socială, cât e presiunea familiei, cât îţi doreşti tu, diferenţa între dorinţa conştientă şi cea inconştientă”.
 
Psihoterapeutul Raluca Petru îţi spune că acestă presiune nu e mereu una constructivă. Ea spune că ar trebui să te gândeşti de două ori înainte să întrebi o familie de ce nu au un copil.
 
RALUCA PETRU, psihoterapeut de orientare psihanalitică:
”Este destul de dificil să accepţi tu cu tine faptul că ai o problemă de infertilitate. Există şi presiunea asta la nivel social: Uite, asta nu a fost în stare să facă copii, a trebuit să apeleze la fertilizare in vitro. Oare de ce a apelat-o. Şi aşa mai departe”.
 
Bătălia pe care a câştigat-o a făcut-o pe Nicoleta să-şi dorească să ajute şi alte femei care trec prin ce a trecut şi ea. Aşa a apărut S.O.S. Fertilitatea, o organizaţie care sprijină femiele care îşi doresc să devină mame.
 
 
 
NICOLETA CRISTEA BRUNEL:
”Am fost mai motivată ca niciodată şi recunoscătoare în faţa vieţii care mi-a oferit această enormă şansă de a fi mamă, pentru că dacă eu m-aş fi focusat pe infertilitate pe vremea mamei mele, o generaţie în urmă, nu aş fi fost niciodată mamă”.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici