- Home
- Social
- GALAŢI, (27.09.2018, 10:27)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fierbe Dunărea la Galaţi. Nori de aburi s-au ridicat deasupra apei | FOTO
Imagini spectaculoase au fost surprinse joi pe Dunăre, în dreptul oraşului Galaţi. Fluviul dă senzaţia că fierbe, nori de aburi ridicându-se desupra apei. Specialiştii spun că este vorba despre un fenomen provocat de schimbările bruşte de temperatură.
Urmărește
2860 afișări
Fierbe Dunărea la Galaţi. Nori de aburi s-au ridicat deasupra apei
Joi dimineaţă la Galaţi au fost cel mult 6 grade Celsius, în timp ce apa Dunării a avut temperatura de 21 grade. Această diferenţă a dus la crearea aburilor pe fluviu şi a dat senzaţia că Dunărea dă în clocot.
Fenomenul nu reprezintă un pericol pentru navigaţie, iar autorităţile fluviale nu au fost nevoite să ia măsuri speciale.
„Este un fenomen care apare atunci când sunt schimbări bruşte de temperatură. Dunărea fierbe, aşa se spune, deoarece apa este caldă şi temperaturile au scăzut foarte mult, într-o perioadă scurtă de timp. La Galaţi apa are 20 de grade, iar afară sunt 6, cel mult 7 grade Celsius. Este o diferenţă mare care provoacă fenomenul. Oricum, nu reprezintă un pericol pentru navigaţie, nu trebuie să luăm măsuri speciale la nivelul instituţiei. Comandanţii de nave sunt instruiţi ca în cazul în care vizibilitatea este afectată să circule cu atenţie sporită”, a explicat corespondentului MEDIAFAX, directorul AFDJ, Dorian Dumitru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Investițiile din România sunt blocate de incertitudini. Cum evoluează criza economică
-
Criza din Siria. Egiptul acuză Israelul că a ocupat porţiuni din teritoriul Siriei după cădera lui Assad. Cum explică Israelul incursiunea
-
Şantierul Naval Severnav din Drobeta-Turnu Severin a încheiat un contract de 4,5 mil. euro pentru construcţia unui corp de navă fluvială. Numele cumpărătorului, ţinut la secret
-
Merz, probabilul cancelar al Germaniei în 2025, vrea o alianţă europeană pentru Ucraina. Noua alianţă ar putea să acţioneze independent de Statele Unite în coordonarea unui plan de pace
Navigatorii confirmă şi ei că fenomenul spectaculos nu reprezintă un pericol pentru navele care trec pe Dunăre deoarece radarul indică toate eventualele obstacole.
„Fenomenul de fierbere a Dunării are loc atunci când temperatura este foarte scăzută, când sunt diferenţe foarte mari de temperatură, între temperatura apei şi cea de afară. Radarul ne ajută foarte mult şi când sunt fenomene de acest gen, când este ceaţă noaptea, în special când este vizibilitate redusă”, a declarat căpitanul unui bac care traversează fluviul de la Galaţi la Tulcea.
Gălăţenii se declară încântaţi de imaginile de pe fluviu, deşi sunt obişnuiţi să vadă astfel de fenomene pe Dunăre.
„Sunt aburii, condensul, apa este caldă, aerul nu. Pentru pentru cineva străin care nu a mai văzut fenomenul este ciudat, dar eu sunt de aici. Este ceva natural pentru mine, pentru o persoană străină nu. Pot zice că este frumos, dar totodată este şi un pic înfricoşător”, a spus unul dintre gălăţenii aflaţi pe faleza Dunării.
Navigatorii spun că fenomenul de fierbere a Dunării are loc de două, trei ori pe an, în special toamna şi iarna.
Citeşte şi: O nouă staţie de metrou ar putea fi DESCHISĂ în Sectorul 4. Trenul va merge doar pe la suprafaţă
Citeşte şi: Minus 3,8 grade într-un oraş din România, cea mai scăzută temperatură a toamnei. Vremea se va mai răci
Citește pe alephnews.ro: Zelenski dezvăluie pentru prima dată pierderile totale ale Ucrainei în războiul lui Putin, în urma unor declarații controversate ale lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Şeful Jandarmeriei, Cătălin Sindile, audiat la Parchetul General în dosarul protestului din 10 august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Anca Țurcașiu a divulgat identitatea iubitului său. La ce emisiune de la PRO TV l-ai văzut și tu pe Călin
CANCAN.RO
Ce articole vestimentare să nu bagi niciodată la mașina de spălat. Pot fi distruse doar după o simplă spălare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe