Fiica medicului care a făcut avort fetiţei de 10 ani din Ohio a fost ameninţată cu răpirea

Medicul din Indiana care a ajutat o fetiţă de 10 ani din Ohio, violată, să facă avort, s-a confruntat în trecut cu ameninţări serioase şi este menţionat pe un site extremist anti-avort.

1243 afișări
Imaginea articolului Fiica medicului care a făcut avort fetiţei de 10 ani din Ohio a fost ameninţată cu răpirea

Dr. Caitlin Bernard, ginecolog din Indianapolis, a mărturisit anul trecut, într-un caz legat de avort în Indiana, că a fost forţată să nu mai facă avorturi în primul trimestru la o clinică din South Bend. Ea a întrerupt procedurile după ce a fost alertată de Planned Parenthood - care la rândul său fusese alertat de FBI - că a fost făcută o ameninţare de răpire împotriva fiicei sale.

The Guardian a relatat în ianuarie că numele a şase medici care fac avorturi, precum şi studiile şi locurile de muncă ale acestora, au fost listate pe site-ul unui grup extremist anti-avort numit Right to Life Michiana. Bernard se afla pe lista de medici menţionaţi pe site-ul extremist.

Bernard a declarat, sub jurământ, că a început să meargă la South Bend o dată pe lună - începând din 2020 - pentru a face avorturi în primul trimestru, dar a încetat să mai facă drumul de 2 ore şi jumătate până acolo când a aflat că fiica sa a fost ameninţată.

"Am simţit că ar fi mai bine pentru mine să îmi limitez călătoriile şi expunerea în acea perioadă", a spus ea: "Am fost îngrijorată că ar putea exista persoane care să mă identifice în timpul acelei călătorii, precum şi că este o clinică foarte mică, fără nicio intimitate pentru cei care intră şi ies cu maşina şi, prin urmare, oamenii m-ar putea vedea".

Bernard apare încă pe site-ul Right to Life Michiana. Este o tactică obişnuită folosită de grupurile anti-avort, despre care susţinătorii dreptului la avort au spus că invită la ameninţări de violenţă şi intimidare împotriva celor care fac întreruperi de sarcină, scrie The Guardian.

Dr. Caitlin Bernard s-a trezit în mijlocul unei furtuni mediatice la începutul acestei luni, când Indianapolis Star a relatat despre cum, la 3 zile după ce Curtea Supremă a interzis avorturile, ginecologul din Indianapolis a fost sunat de către un coleg care i-a vorbit despre o fetiţă de 10 ani, însărcinată în 6 săptămâni şi 3 zile, care avea nevoie de un avort.

Fetiţa a primit îngrijirile medicului Bernard după ce a călătorit din Ohio, unde statul interzisese orice avort după şase săptămâni. Povestea a fost tratată iniţial cu scepticism de unele instituţii media conservatoare şi de politicieni republicani.

Avocatul lui Bernard, Kathleen DeLaney, a spus că medicul a oferit un tratament adecvat şi nu a încălcat nicio lege privind confidenţialitatea pacienţilor atunci când a discutat cazul fetiţei.

Procurorul general republican al statului Indiana, Todd Rokita, a declarat că va investiga acţiunile lui Bernard, dar nu a sugerat că ar fi existat vreo abatere specifică.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani a fost acuzat miercuri în Columbus, Ohio, de violarea fetiţei.

Jackie Appleman, directorul executiv al organizaţiei Right to Life Michiana, a declarat anterior, ca răspuns la întrebările adresate de The Guardian, că informaţiile de pe site au fost "informaţii disponibile publicului".

"Right to Life Michiana nu condamnă şi nu încurajează răul, ameninţările sau hărţuirea faţă de nimeni, inclusiv faţă de medicii care practică avortul, angajaţii din afacerile de avorturi şi escortele. Încurajăm grupurile pro-alegere să accepte şi abordarea noastră non-violentă atunci când este vorba de cei nenăscuţi", a spus ea într-o declaraţie anterioară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici