Fiul unui lider PD, admis la ISU, deşi avea diplomă falsă de bacalaureat

Fiul unui lider PD din judeţul Satu Mare ar fi fost admis la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Someş" (ISU) Satu Mare, unde ar fi depus o diplomă falsă de bacalaureat, în condiţiile în care este elev în clasa a XII-a la seral la un liceu din municipiul Satu Mare.

2 afișări

Potrivit unor surse din cadrul ISU Satu Mare, fiul liderului filialei PD din oraşul Tăşnad, judeţul Satu Mare, Ioan Călin Astalâş, în vârstă de 27 de ani, a fost declarat admis pe un post de şofer, cu grad de subofiţer, la concursul care a avut loc în 30 septembrie la ISU Satu Mare, după ce la primul concurs, organizat în 13 august, a fost respins.

Şeful ISU Satu Mare, colonelul Gheorghe Strâmb, a declarat, vineri, că Ioan Călin Astalâş a fost declarat admis la cel de-al doilea concurs la care a participat, obţinând nota 10 la proba sportivă şi 8 la cea teoretică.

Surse din conducerea Liceului Forestier Satu Mare au declarat, vineri, că Ioan Călin Astalâş, în vârstă de 27 de ani, este elev în clasa a XII-a C seral la această instituţie de învăţământ, fiind coleg de clasă cu tatăl său, Ionel Astalâş, preşedintele organizaţiei PD a oraşului Tăşnad, şi cu mama sa, Dana Mariana Astalâş.

Deşi nu şi-a finalizat studiile liceale, tânărul Astalâş ar fi prezentat la dosarul pentru concurs o diplomă falsă de bacalureat.

"Diploma nu prezenta urme de falsificare, fiind emisă de o unitate de învăţământ abilitată. Atâta doar că Astalâş nu îi urmase cursurile. Oricum ar fi fost prins mai târziu, când urma să aibă loc verificarea în teren a biografiei depuse de candidat", a precizat Strâmb.

Colonelul Strâmb a spus că Astalâş nu a semnat contractul de angajare şi că şi-ar fi retras dosarul joi, pe motiv că şi-ar fi găsit un loc de muncă mai bine plătit în străinătate.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici