Florin Cîţu anunţă facilităţile în sezonul estival pentru persoanele vaccinate

  • Premierul Florin Cîţu a vorbit marţi despre relaxările care ar putea intra în vigoare de la 1 iunie.
  • Printre acestea s-ar putea număra renunţarea la mască pe plajă şi chiar participarea la evenimente private pentru cei care s-au vaccinat.
3332 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu anunţă facilităţile în sezonul estival pentru persoanele vaccinate

Florin Cîţu anunţă facilităţile în sezonul estival pentru persoanele vaccinate

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că rezultatele sunt din ce în ce mai bune în ceea ce priveşte rata de pozitizare.

„Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv şi numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate. M-am uitat la Bucureşti, Cluj, Timişoara, Constanţa, cam toate sunt peste 20% rata de vaccinare, şi dacă ne uităm la municipii Cluj-Napoca este la 34, Bucureştiul e la 30%, deci este clar că în oraşe am reuşit să avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm. Aici este legătura directă între scăderea numărului de persoane infectate şi creşterea ratei de vaccinare. Dacă atingem acele 5 milioane la 1 iunie vă spun că am putea să redechidem mai mult lucrurile”, a spus Florin Cîţu.

Acesta a declarat că este vorba de măsuri de relaxare aşteptate în perioada sezonului estival.

„Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie, dar putem să vorbim şi de facilităţi pentru persoane vaccinate, putem să vorbim de restaurante care pot să ajungă la capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri pe litoral cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi în Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem deja să ne gândim la astfel de evenimente”, a mai spus şeful Guvernului.

Acesta a declarat că aceste propuneri vor fi prezentate comitetului interministerial şi vor fi discutate cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cu cei ai Ministerului de Interne.

Florin Cîţu a precizat că în această săptămână va merge la Constanţa, unde va avea întâlniri cu operatorii economici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici