Focar de pestă porcină africană într-un sat din Timiş

Un focar de pestă porcină africană a fost depistat în extravilanul localităţii Parţa, judeţul Timiş, unde au fost găsiţi trei porci morţi, nefiind identificat proprietarul.

395 afișări
Imaginea articolului Focar de pestă porcină africană într-un sat din Timiş

Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth, a convocat joi o şedinţă a Comitetului Local de Combatere a Bolilor, ca urmare a confirmării apariţiei pestei porcine africane pe teritoriul localităţii Parţa- extravilan.

„Pe teritoriul localităţii au fost găsite aruncate trei suine decedate, nefiind încă identificat proprietarul”, au transmis reprezentanţii Prefecturii, printr-un comunicat.

Comitetul a decis stabilirea zonelor de protecţie şi supraveghere de 3, respectiv 10 km în jurul focarului.

Astfel, zona de protecţie cuprinde localitatea Pădureni, iar cea de supraveghere localităţile Şag, Parţa, Peciu Nou, Petroman, Obad, Jebel, Conacul Iosif, Liebling, Giroc, Chişoda.

Reprezentanţii Prefecturii Timiş precizează că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact economic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici