FORT: "Peste 20 de camioane sunt blocate pe A1 şi A2. La Ministerul Transporturilor din nou e beznă, iar CNADNR a updatat site-ul la strigătul presei”

Purtătorul de cuvânt al Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu, a declarat pentru MEDIAFAX că la această oră peste 20 de camioane sunt blocate pe A1 şi A2, el spunând că la nivelul Ministerului Transporturilor ”din nou e beznă”, iar CNADNR a updatat site-ul ”la strigătul presei”

1047 afișări
Imaginea articolului FORT: "Peste 20 de camioane sunt blocate pe A1 şi A2. La Ministerul Transporturilor din nou e beznă, iar CNADNR a updatat site-ul la strigătul presei”

FORT: Peste 20 de camioane sunt blocate pe A1 şi A2. La Ministerul Transporturilor din nou e beznă (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Reprezentantul FORT a precizat că cele mai mari probleme sunt pe A1 şi pe A2, acolo unde sunt camioane şi româneşti, dar şi din Turcia, şi care fie au fost implicate în carambolurile care au avut loc, altele care sunt prinse în coloanele de maşini blocate pe autostrăzi.

În trebat câte camioane sunt blocate, Hagiu a spus: ”La nivelul patronatului, era vorba despre 26 de camioane în urmă cu trei ore. În momentul acesta, numărul loc s-a diminuat pentru că trei au reuşit să iasă din problemele de pe A1, pentru că pe A1 au fost cele mai mari probleme”.

El a menţionat că, de obicei, în week-end şoferii de camioane se odihnesc, însă de luni activitatea se intensifică.

”Nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla de luni dacă incoerenţa şi iresponsabilitatea continuă”, a adăugat reprezentantul FORT.

Hagiu a criticat Ministerul Transporturilor şi CNADNR.

”Pe noi nu ne preocupă acum strict problema camioanelor, ci contextul în care s-a ajuns la această situaţie. Din nou s-au amestecat informaţiile şi nu au căpătat coerenţă, ba că autostrada este închisă, ba că este deschisă. Din nou autorităţile s-au bâlbâit. Parazăpezile lipsesc cu desăvârşire. Este o bătaie de joc ceea ce numeşte CNADNR parazăpezi, şi cred că au mai cheltuit şi o groază de bani pe ele. La nivelul Ministerului Transporturilor din nou este beznă”, a spus purtătorul de cuvânt al FORT.

El a precizat că FORT a solicitat încă de acum doi ani ca informaţiile din partea Comandamentului de iarnă ”să curgă” prin intermediul prefecturilor către autogări, pentru ca cel cel puţin pasagerii să nu mai insiste ca autobuzele şi microbuzele să plece în curse în contextul în care urmează să străbată zone dificile.

”Nu s-a în tâmplat acest lucru. Site-ul CNADNR a fost updatat cred că mai mult la strigătul presei decât pe cale naturală, aşa cum era normal”, a adăugat Hagiu.

”Sunt o mulţime de probleme, o multitudine de factori care, cumulaţi cu condiţiile meteo şi cu faptul că în ultimele 24 de ore nu s-a intervenit corespunzător la nivelul carosabilului pentru împrăştierea materialului derapant, ceea ce a dus la apariţia gheţii, peste care s-a aşternut viscolul şi zăpada, toate acestea au condus la ceea ce am văzut astăzi cu toţii şi la probabil ce va continua în următoarele zile”, a mai spus el.

Hagiu a mai susţinut că intervenţia cu TAB-uri pe A1 nu poate fi eficientă.

”TAB-urile nu au lame, nu pot interveni, TAB-ul nu este utilaj de deszăpezire, cu el intri doar în locuri foarte greu accesibile, atunci când nu ai în faţă maşini, că altfel nu ai ce să faci. Mai mult decât atât, TAB-ul poate foarte uşor rămâne suspendat pe zăpadă. Acesta este un alt aspect şi mă gândesc ce caută TAB-ul în astfel de situaţii, pentru că dacă zăpada se aşterne într-un strat mai gros poate rămâne cu burta pe zăpadă, la propriu”, a spus Hagiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici