Fostul coordonator al programului de oncologie din Harghita, trimis în judecată pentru luare de mită. Csiki Csongor cerea alimente şi bani de la bolnavi

Fostul coordonator al Programului naţional de oncologie pentru judeţul Harghita Csiki Csongor a fost trimis în judecată de DNA pentru 52 de infracţiuni de luare de mită, el fiind prins chiar în flagrant în timp ce primea alimente şi bani ceruţi bolnavilor pentru reţete şi consultaţii.

847 afișări
Imaginea articolului Fostul coordonator al programului de oncologie din Harghita, trimis în judecată pentru luare de mită. Csiki Csongor cerea alimente şi bani de la bolnavi

Fostul coordonator al programului de oncologie din Harghita, trimis în judecată pentru luare de mită

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA - Serviciul teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Csiki Csongor, medic specialist în oncologie medicală, care la data comiterii faptelor era şeful Compartimentului de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi coordonator judeţean al Programului naţional de oncologie pentru Harghita.

Medicul Csiki Csongor este acuzat de procurorii DNA de 52 de infracţiuni de luare de mită.

În rechizitoriu, procurorii susţin că în perioada 2011-2014 Csiki Csongor a primit de la pacienţi 1.330 de lei, precum şi alimente, în valoare de 203 lei, în timpul a 39 de consultaţii în incinta cabinetelor din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc (minimum 50 de lei pe pacient), în schimbul eliberării unei reţete periodice sau al unei consultaţii.

Conform sursei citate, în 7 iulie 2014 medicul a primit de la 13 bolnavi bani în numerar, în valoare totală de 810 lei, dar şi alimente, el fiind prins atunci în flagrant.

Ca urmare, procurorii au instituit sechestru asigurător pentru sumele de 2.110 lei, 600 de dolari şi 200 de euro, ridicate în timpul unei percheziţii făcute la domicilui lui Csiki.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita, cu propunere de menţinere a măsurilor preventive şi asigurătorii dispuse în acest caz.

Potrivit lui Demeter Ferenc, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, Csiki Csongor nu a mai lucrat după ce a fost, iniţial, reţinut de DNA, în 8 iulie 2014, ulterior el fiind cercetat sub control judiciar.

"De când a fost luat de DNA şi pus sub control judiciar nu a mai lucrat nicăieri. În Harghita, oncologia nu se desfăşoară în cabinete particulare şi nici la spital nu a mai venit", a spus managerul.

Csiki era singurul medic oncolog din judeţul Harghita şi coordona Programul naţional de oncologie în judeţ, atribuţiile sale fiind preluate ulterior de un tânăr medic oncolog venit în judeţ.

Csiki Csongor a lucrat mai mult de zece ani la Compartimentul de Oncologie al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, fiind şi şeful acestui compartiment pentru o perioadă. El a mai fost, o vreme, şi director medical al spitalului, iar în perioada 2008-2012 a fost consilier judeţean din partea UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici