Video Fostul premier Victor Ponta, martor în dosarul lui Kovesi, audiat la Parchet: Nu sunt deloc o victimă

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul Parchetului General pentru a fi audiat de procurorii Secţiei de anchetarea magistraţilor. Ponta a declarat, la intrarea în sediul Parchetului, că a fost citat ca martor, însă nu a fost informat cu privire la dosar.

2490 afișări

„Am fost citat ca martor din fericire. Ultima dată când ne-am văzut eram în cârje şi inculpat. Acum sunt pe picioarele mele şi martor. Nu ştiu de ce am fost chemat ieri. Eu pot să spun un singur lucru: am spus adevărul. Ştiu că atunci când eşti întrebat, în faţa procurorului, a judecătorului, spui adevărul”, a declarat Victor Ponta, la intrarea în sediu Parchetului General.

Întrebat de jurnalişti dacă se consideră o victimă a lui Kovesi, fostul premier a răspuns: „Nu sunt o victimă. Nu sunt deloc o victimă”.

La rândul său, şi fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, este aşteptată să se prezinte, în cursul zilei de vineri, pentru a fi audiată de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Laura Codruţa Kovesi a declarat că are calitatea de suspect, iar acuzaţiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Adina Florea, procurorul de caz, a declarat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruţa Kovesi este tratată ca orice altă speţă, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta şefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea şi aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018.

Totodată, întrebată ce riscă Laura Codruţa Kovesi dacă nu se va prezenta la audierea de vineri, Florea a subliniat: „Există măsuri procesuale, acelea referitoare la modalităţile de citare şi la aducerea persoanei cercetate”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici