FOTO Operaţiune extrem de dificilă pentru SALVAREA a doi turişti din Ungaria blocaţi pe o stâncă în Cheile Crivadiei. Ploile au crescut debitul râului acoperind traseul montan

Mai mulţi pompieri alpinişti, salvamontişti şi jandarmi din judeţul Hunedoara au încercat, luni, timp de aproape trei ore să salveze doi turişti din Ungaria blocaţi pe o stâncă, în Cheile Crivadiei, după ce nivelul unui pârâu a crescut din cauza ploilor. Salvatorii au solicitat şi un elicopter SMURD.

804 afișări
Imaginea articolului FOTO Operaţiune extrem de dificilă pentru SALVAREA a doi turişti din Ungaria blocaţi pe o stâncă în Cheile Crivadiei. Ploile au crescut debitul râului acoperind traseul montan

Operaţiune extrem de dificilă pentru SALVAREA a doi turişti din Ungaria blocaţi pe o stâncă în Cheile Crivadiei. Ploile au crescut debitul râului acoperind traseul montan

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda, a declarat că echipajele au pornit, luni, să salveze un bărbat de 55 de ani şi o adolescentă de 13 ani, ambii din Ungaria, după ce aceştia au rămas blocaţi pe o stâncă, în Cheile Crivadiei.

"Pompieri alpinişti, salvamontişti Salvaspeo şi jandarmii hunedoreni au fost implicaţi în acţiunea de salvare a unui bărbat în vârstă de 55 de ani şi a unei adolescente de 13 ani, care s-au refugiat pe o stâncă din canion după ce nivelul pârâului Crivadia a crescut ameninţător. Deoarece torentul în chei a ajuns la o adâncime de aproximativ doi metri, echipele de intervenţie nu au putut înainta spre persoanele izolate prin chei, fără să se pună în pericol. În acest context a fost solicitat elicopterul SMURD Mureş configurat şi pentru salvări de la înălţime cu troliu dar, din cauza condiţiilor meteo, acesta nu s-a putut ridica de la sol”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Anemona Doda.

Timp de trei ore, salvatorii au ţinut legătura cu cei doi turişti prin telefon, până când nivelul apei a scăzut, după care au înaintat spre locul în care erau blocaţi.

"Turiştii au fost scoşi în siguranţă din canion, niciunul neavând nevoie de îngrijiri medicale”, a mai spus Doda.

Cheile Crivadiei, un canion calcaros cu o lungime de aproximativ un kilometru, sunt situate pe raza Parcului Naţional Grădiştea Muncelului-Cioclovina.

Judeţul Hunedoara se află de luni, până pe 1 august, sub cod galben de ploi torenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici