Video FOTO VIDEO Stradă din Slatina închisă după ce un crater s-a format din cauza ploilor / Clădirea unui liceu, cea a unei firme de curierat şi a unei fabrici, inundate

O stradă din Slatina, reabilitată cu fonduri europene, a fost închisă, luni, după ce un crater s-a format în zona sediului municipalităţii, deoarece ploaia abundentă a provocat surparea pavelelor. Pavelele de pe strada respectivă s-au surpat şi în septembrie 2016, în mai multe locuri.

356 afișări

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Strada Mihai Eminescu din Slatina, reabilitată cu fonduri europene, s-a surpat, luni, în zona sediului municipalităţii, din cauza precipitaţiilor care au dat la o parte nisipul pe care erau aşezate pavelele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma eroziunii a rezultat un crater imens, autorităţile luând decizia să închidă traficul rutier pe această stradă.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că strada va fi refăcută de firma care a reabilitat-o, cu ani în urmă, în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene.

”Pe strada Mihai Eminescu canalizarea s-a surpat, după ce apa a «săpat» pe sub stradă. Am luat decizia închiderii circulaţiei rutiere până la remediere. Strada a fost reabilitată cu fonduri europene şi este în garanţie, pentru încă un an de zile. După ce se termină ploaia, strada va fi refăcută de acelaşi constructor”, a declarat Emil Moţ.

Pavelele de pe strada Mihai Eminescu din Slatina s-au surpat şi în septembrie 2016, în mai multe locuri, dar în capătul opus, tot în urma precipitaţiilor, formându-se adevărate cratere. De asemenea, nisipul dintre pavaje a fost luat de ape şi strâns în grămezi, pe stradă.

Lucrările de reabilitare a străzilor din centrul istoric al Slatinei au fost finanţate din fonduri structurale, în cadrul proiectului ”Reabilitare Centru Istoric, străzile Lipscani şi Mihai Eminescu”, în o valoare totală de 16.551.677,42 de lei.

Lucrările, finalizate în anul 2013, au presupus realizarea reţelei de canalizare, realizarea reţelei de iluminat public, inclusiv a branşamentelor pentru utilităţi, reabilitarea străzilor Mihai Eminescu şi Lipscani atât partea carosabilă, cât şi trotuarele, reabilitarea spaţiilor verzi din zona străzii Mihai Eminescu şi instalarea mobilierului urban.

Odată cu finalizarea obiectivului de investiţii, strada Lipscani a fost închisă traficului rutier, devenind zonă pentru pietoni şi biciclişti. Autoturismele mai pot acum circula doar pe strada Mihai Eminescu, stradă cu un singur sens.

Video: Andreea Tiliciu

Colegiul Tehnic ”Alexe Marin” din Slatina a fost inundat, luni după-amiază, odată cu sediul unei firme de curierat şi a unei societăţi de construcţii, situate în aceeaşi zonă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că inundaţiile au avut loc din cauza apei acumulate în urma ploilor.

”Detaşamentul Slatina intervine pentru asanarea apei la Colegiul Tehnic <Alexe Marin> şi la sediul unei firme de curierat din Slatina, strada Piteşti. La Colegiul Tehnic «Alexe Marin» este vorba de apă acumulată la demisolul clădirii unde sunt atelierele. La firma de curierat, apă acumulată din precipitaţii a inundat curtea şi a intrat în hala care aparţine firmei”, a declarat Băsăşteanu.

De asemenea, a fost inundată şi hala de producţie a unei fabrici de confecţii textile.

”Se intervine în aceeaşi zonă şi pentru asanarea apei din zona unei societăţi de confecţii. Există pericolul să între în hala de producţie”, a adăugat Alin Băsăşteanu.

De asemenea, traficul rutier este blocat pe o bandă pe strada Drăgăneşti din Slatina, în zona platformei industriale, pe sensul de intrare în oraş, după ce un mal de pământ s-a surpat pe carosabil, din cauza pploilor.

Directorul Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că malul de pământ s-a surpat deoarece nu fusese tasat corespunzător, reprezentanţii municipalităţii notificând, anterior, proprietarul terenului cu privire la această situaţie.

În urma evenimentului, proprietarul se va alege cu o amendă de 20.000 lei.

”Proprietarul terenul a încercat să-şi facă acolo o construcţie şi a adus foarte mult pământ pentru a-şi înălţa terenul. Cert este că nu a asigurat sub nicio formă malurile, în special înspre stradă. Noi, la începutul acestui ani, l-am avertizat, i-am trimis o adresă prin care i-am transmis că lucrările de sistematizare pun în pericol carosabilul, iar faptul că a făcut tasări diferenţiate iar pământul nu s-a stabilizat cum trebuie şi mai ales consolidat înspre şosea, poate să ducă la surpare, dacă plouă foarte mult. N-a ţinut cont de acest lucru şi acum îl vom sancţiona contravenţional”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Pop.

Până la remedierea situaţiei, circulaţia rutieră în zonă se desfăşoară pe o singură bandă, pe sensul de intrare în Slatina, un echipaj al Poliţiei Locale fiind prezent în zonă.

”Avem acolo un echipaj de rutieră pentru avertizarea conducătorilor auto că este o bandă blocată şi pentru fluidizarea traficului. Stăm acolo până când proprietarul va aduce un utilaj pentru a lua pământul de pe carosabil. Este o întreagă bandă blocată”, a afirmat Pop.

Tot luni, o stradă din Slatina, reabilitată cu fonduri europene, a fost închisă după ce un crater s-a format în zona sediului municipalităţii, deoarece ploaia abundentă a provocat surparea pavelelor.

Meteorologii au emis avertizări hidrologice cod galben şi cod portocaliu pentru judeţul Olt, valabile până marţi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici