Francez trimis în judecată, după ce ar fi cumpărat cu 100.000 de euro o fată din Bihor

Un cetăţean francez în vârstă de 66 ani a fost trimis în judecată, vineri, de către procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT, după ce ar fi cumpărat o adolescentă din Bihor, de la mama acesteia, cu suma de 100.00 de euro, pentru a o exploata sexual alături de prietenii lui.

424 afișări
Imaginea articolului Francez trimis în judecată, după ce ar fi cumpărat cu 100.000 de euro o fată din Bihor

Francez trimis în judecată, după ce ar fi cumpărat cu 100.000 de euro o fată din Bihor

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de DIICOT, în judecată au fost trimişi cetăţeanul francez care a cumpărat-o pe adolescentă, dar şi mama tinerei, care ar fi vândut-o.

Cetăţeanul francez are 66 ani, iar mama adolescentei are 44 de ani şi este din municipiul bihorean Salonta.

Cei doi au fost trimişi în judecată, vineri, de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea pentru trafic de minori, femeia fiind acuzată că şi-a vândut fiica de 14 ani cetăţeanului francez cu 100.000 euro, pentru ca acesta să o poată exploata sexual împreună cu prietenii săi apropiaţi.

Conform comunicatului citat, cei doi sunt acuzaţi că au negociat vânzarea minorei în decembrie 2010, când cetăţeanul francez a plătit mamei minorei 34.000 euro şi a procurat o carte de identitate falsă pe numele fetei, ca să o poată scoate din România şi apoi din Ungaria.

"Pe 31 martie, la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, inculpaţii Charles Fejto şi Kozma Ildiko au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să o scoată pe minora din România, având asupra lor o carte de identitate pe numele minorei şi din care rezulta că aceasta este născută la data de 19 ianuarie 1993 - având vârsta de peste 18 ani", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Charles Fejto este cunoscut cu antecedente penale pentru două fapte de viol comise în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 1998, asupra unor minore de 15 ani în Cambodgia, fiind condamnat de Tribunalul de Mare Instanţă din Paris la doi ani de închisoare cu suspendare.

"Faţă de minoră au fost luate măsuri de protecţie socială, mama acesteia fiind decăzută din drepturile părinteşti", se mai arată în comunicatul DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici