Franţa îşi protejează librăriile: cumpărarea cărţilor de pe Amazon va costa 3 euro transportul

Guvernul a decis să protejeze comercianţii tradiţionali de giganţii online.

150 afișări
Imaginea articolului Franţa îşi protejează librăriile: cumpărarea cărţilor de pe Amazon va costa 3 euro transportul

Franţa îşi protejează librăriile: cumpărarea cărţilor de pe Amazon va costa 3 euro transportul

Franţa impune o taxă minimă de 3 euro pentru expedierea cărţilor achiziţionate de la distanţă. O măsură menită să protejeze într-o anumită măsură librăriile tradiţionale de concurenţa Amazon şi a altor platforme online precum Fnac.

Decretul dat de Guvern stabileşte acest minim de 3 euro recomandat de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii Electronice, Poştale şi Tipărite (Arcep) pentru comenzile sub 35 de euro.

Dorinţa Executivului este de a încuraja cititorii să cumpere mai mult din librării. Până acum, atât Amazon, cât şi Fnac nu facturaseră mai mult de un cent pentru expedierile de cărţi.

Cu toate acestea, Uniunea Franceză a Librăriilor (SLF), care reuneşte profesionişti, estimează că noua reglementare nu este echitabilă, ţinând cont că un transport îi costă în medie 7,5 euro.

Pentru Amazon, acest decret va avea ca efect creşterea preţurilor care ar putea reduce cererea de cărţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici