Fratele Larei Şaban şi prietenul acestuia, suspectaţi că au ucis-o pe tânără, arestaţi

Fratele Larei Şaban şi prietenul acestuia, suspectaţi că au ucis-o pe tânără şi i-au abandonat cadavrul într-o lizieră din judeţul Constanţa, au fost arestaţi preventiv, marţi după-amiază, de magistraţii Tribunalului Constanţa.

404 afișări
Imaginea articolului Fratele Larei Şaban şi prietenul acestuia, suspectaţi că au ucis-o pe tânără, arestaţi

Fratele Larei Şaban şi prietenul acestuia, suspectaţi că au ucis-o pe tânără, arestaţi (Imagine: Shutterstock)

Magistraţii au admis propunerea procurorilor şi au emis pe numele celor doi mandate de arestare, pentru 29 de zile, pentru omor calificat şi deosebit de grav, în cazul lui Gilberto Şaban, şi omor deosebit de grav pentru George Davidescu.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Gilberto Ghiunal Şaban, fratele Larei Şaban, şi complicele său, George Davidescu, sunt acuzaţi că în 3 mai au ucis-o pe tânăra de 27 de ani, lovind-o în cap cu un corp dur, cel mai probabil cu un ciocan, crima având loc într-un apartament din centrul municipiului Constanţa, unde cei doi i-ar fi dat întâlnire.

Gilberto Şaban şi George Davidescu au declarat, marţi, în instanţă că nu ar fi autorii crimei, ci doar au fost martori la producerea ei, tânăra fiind de fapt ucisă de doi cetăţeni turci, care, ulterior, i-ar fi obligat pe aceştia să-i transporte trupul în liziera în care a fost găsit.

Avocatul celor doi, Ghiulfer Ismail, a declarat, marţi, după finalizarea audierilor de la Tribunalul Constanţa că Şaban şi Davidescu au declarat în instanţă că nu au comis crima pentru care sunt acuzaţi şi că făptaşii ar fi doi cetăţeni turci.

Conform avocatului, aceştia ar fi dus-o pe Lara în apartamentul în care a fost omorâtă la solicitarea cetăţenilor turci, care ar fi avut de vorbit cu ea. Discuţia ar fi avut loc pe holul locuinţei, în timp ce inculpaţii se aflau în dormitor, iar la un moment dat ar fi auzit o bufnitură şi apoi ar fi găsit-o pe Lara Şaban într-o baltă de sânge.

"Cei doi inculpaţi spun că au fost ameninţaţi de cetăţenii turci, în două rânduri, cu moartea şi cu uciderea familiilor lor. De altfel, când eu am luat legătura cu ei în această dimineaţă mi-au spus să le transmit soţiilor să plece de acasă şi să meargă în altă parte, pentru că sunt în pericol", a declarat avocatul Ghiulfer Ismail.

Conform acesteia, cei doi au spus în instanţă că au fost ameninţaţi mai întâi în apartamentul în care a fost comisă crima de către doi cetăţeni turci, apoi, când au dus trupul victimei în liziera dintre Năvodari şi Lumina, au fost urmăriţi de patru cetăţeni turci, care i-ar fi ameninţat din nou cu moartea.

Fratele Larei Şaban, Ional Gilberto Şaban, şi un prieten al acestuia au fost reţinuţi, luni, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de omor calificat şi deosebit de grav.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici