Funcţionarul RAR Alba acuzat de luare de mită rămâne în arest, instanţa respingând recursul său

Funcţionarul RAR Alba acuzat de luare de mită, Dorin Buda, va fi cercetat în continuare în stare de arest, după ce magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au respins recursul înaintat de acesta împotriva deciziei de prelungire a mandatului de arestare preventivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

120 afișări

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că funcţionarul Dorin Septimiu Buda a depus recurs împotriva încheierii Tribunalului Alba, prin care a fost admisă propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia de prelungire a arestării preventive a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Muntean a spus că magistraţii Curţii de Apel au respins ca nefondat recursul înaintat de angajatul RAR.

Un angajat al Registrului Auto Român Alba a fost arestat, la începutul acestei luni, pentru luare de mită, bărbatul fiind acuzat că a facilitat mai multor persoane, în schimbul unor sume de bani, programarea autoturismelor pentru identificare şi eliberarea certificatului de omologare.

În perioada octombrie 2008 - martie 2009, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, au documentat activitatea infracţională a lui Dorin Septimiu Buda, de 30 de ani, din Alba Iulia.

Anchetatorii susţin că bărbatul a acceptat şi a primit sume de bani de la diferite persoane pentru a le facilita programarea autoturismelor, în vederea efectuării operaţiunii de identificare şi eliberare a certificatului de omologare.

Potrivit poliţiştilor, funcţionarul RAR ar fi primit mită de la diverse persoane, în perioada menţionată, aproape 4.000 de euro.

Adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, comisarul şef Milu Constantin Todea, şi agentul de poliţie Dănuţ Gheorghe Pleşa au fost reţinuţi, săptămâna trecută, pentru 24 de ore, la solicitarea procurorilor DNA pe motiv că l-ar fi favorizat pe angajatul RAR.

În dosarul acestora, procurorii DNA susţin că ofiţerul de poliţie a transmis prin intermediul finului său, agentul de poliţie, date legate de activităţi specifice de supraveghere care l-au avut ca subiect pe angajatul RAR.

Vineri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis cercetarea în libertate a celor doi poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici