Gabriel Oprea: Îmi pare rău de colegii senatori care au votat pentru dreptate şi acum sunt huliţi

Fostul vicepremier Gabriel Oprea le mulţumeşte public senatorilor care au votat împotriva începerii urmăririi penale în cazul său, suţinând că votul acestora a fost corect, motiv pentru care sunt pe nedrept ''huliţi şi atacaţi''.

810 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea: Îmi pare rău de colegii senatori care au votat pentru dreptate şi acum sunt huliţi

Gabriel Oprea: Îmi pare rău de colegii senatori care au votat pentru dreptate şi acum sunt huliţi

''Îmi pare rău că acei colegi senatori care au votat în funcţie de ceea ce era în dosar şi nu în funcţie de alte interese sunt astăzi huliţi şi atacaţi. Le mulţumesc pentru corectitudine şi sunt convins că o mare parte dintre români au înţeles că votul pe care aceştia l-au dat a fost unul drept. Votul nu a fost unul politic, nu a fost nici împotriva justiţiei, nici în favoarea mea, ci pur şi simplu împotriva unei nedreptăţi. Justiţia nu se face în Parlament, dar cu siguranţă nu se face nici în stradă'', a scris Oprea pe Facebook sâmbătă, la o zi după ce a anunţat că îşi dă demisia din Senat.

El îşi susţine în continuare nevinovăţia, spunând că nu a dat ordin să fiu însoţit de echipaje ale poliţiei rutiere, deci nici de motociclist, viteza de deplasare era în limite legale, în zona producerii accidentului traseul era liber, anterior trecând pe acolo coloana oficială a preşedintelui, iar mai mulţi martori ar fi declarat că nu toate motocicletele din dotarea MAI erau în stare bună de funcţionare, având probleme la sistemul de direcţie, ABS, plăcuţe de frână şi cauciucuri uzate, blocarea roţii etc.

''Motocicleta implicată în accident fusese reparată cu o săptămână în urmă, iar colegul lui Bogdan Gigină, care folosea aceeaşi motocicletă, nu reuşise să o pornească pe tura lui. După accident motocicleta a fost dusă la Brigada Poliţiei Rutiere (!) - şi nu la o instituţie neimplicată - unde a fost ulterior examinată de expert. Ofiţerul care conducea echipajul de poliţie i-a spus lui Bogdan, chiar de la plecare că, dacă apreciază că are probleme de deplasare din cauza condiţiilor meteo, să nu se mai deplaseze în dispozitiv. Totodată, i-a spus că, dacă pe traseu apreciază că nu poate continua deplasarea, să se retragă din dispozitiv'', mai afirmă fostul vicepremier.

Totodată, el dă vina pe lucrările din zonă, argumentând că nu au fost semnalizate corespunzător.

Gabriel Oprea a anunţat vineri că va demisiona, ca urmare a presiunilor publice, după ce înainte de votul din Senat i-a rugat pe colegi să îl scape. Senatorul ex-UNPR Gabriel Oprea a fost salvat luni de urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, prin votul majorităţii senatorilor PSD-ALDE-PRU şi foşti UNPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici