Gabriela Firea: Primăriile de sector se vor ocupa şi de deszăpezirea marilor bulevarde

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că deszăpezirea marilor bulevarde din Bucureşti nu se va realiza doar de către municipalitate, aşa cum se făcea în anii trecuţi, ci şi autorităţile locale de sector vor avea responsabilitatea deszăpezirii acestor artere.

289 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Primăriile de sector se vor ocupa şi de deszăpezirea marilor bulevarde

Gabriela Firea: Primăriile de sector se vor ocupa şi de deszăpezirea marilor bulevarde (Imagine: Andreea Alexandru/ Foto Mediafax)

,,Suntem cu toţii pregătiţi, atât curăţenia, cât şi deszăpezirea sunt servicii delegate la sectoarele Capitalei. Primăria Generală monitorizează şi controlează aceste activităţi. I-am rugat pe primarii de sector să facem împreună acest efort comun pentru ca deszăpezirea să fie una exemplară. Nu aş vrea să fim în situaţia în care deszăpezirea să se realizeze mai mult pe arterele principale şi pe marile bulevarde, iar în cartiere să fie un dezastru. Am fost pe teren la sectoare ca să văd dacă ceea ce au declarat în scris la Direcţia de Utilităţi se întâmplă şi în realitate. Sectorul 5 este singurul care, printr-o decizie a fostului Consiliu General, are serviciu de salubritate delegat la Capitală. Totuşi, am observat că doar un procent de 35% este acoperit prin contractul existent şi le-am pus în vedere să ia toate măsurile care se impun pentru ca şi Sectorul 5 să fie deszăpezit exemplar. Bineînţeles, Capitala va achita costurile aferente deszăpezirii şi în plus faţă de contract, acesta fiind, repet, semnat doar pentru 35% din suprafaţă, ceea ce mi se pare extrem de puţin", a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, primarul general al Capitalei spune că, de anul viitor, doreşte ca serviciile de salubritate să fie preluate de municipalitate, în special pentru zona centrală a Bucureştiului.

,,Tocmai pentru că ţin foarte mult la curăţenie, dorim să preluăm curăţenia la Primăria Capitalei, în special cea din centru. Vom decupa centrul Capitalei şi anume mai multe zone din sectoarele care au cartiere, străzi, bulevarde care fac parte din centrul Capitalei, iar acestea vor fi în responsabilitatea Primăriei Generale. Primăriile de sector vor transmite firmelor de salubritate că aceasta este decizia luată, sper să fie aprobată cât mai curând în şedinţa CGMB, eu voi propune acest proiect de hotărâre prin care eu vreau să-mi asum curăţenia din centrul Capitalei, din zona pe care vrem să o promovăm şi turistic, tot ceea ce înseamnă obiective turistice importante şi diplomatice şi administrative. Firmele de salubritate nu vor avea curajul să comenteze, pentru că nu şi-au făcut datoria aşa cum se cuvine şi eu am dovezi. Cinci luni de zile am sperat că salubritatea se va îmbunătăţi în Capitală, pentru că am avut nenumărate întâlniri şi şedinţe şi le-am spus: dacă un pasaj, o pasarelă, o parcare o facem mai greu, pentru că durează, curăţenia trebuie să se vadă de azi pe mâine. Când am văzut că există o anumită stare de a refuza, am început să adunăm probe. Nu cred că vor mai îndrăzni să spună că vor să se mai ocupe, câtă vreme au avut la dispoziţie cinci luni să facă aşa cum i-am rugat", a precizat edilul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici