Galaţi: 150 de pensionari au blocat strada şi forţează intrarea în Prefectură

Aproximativ 150-200 de pensionari, care participă la protestul organizat în municipiul Galaţi, au blocat strada, la ora transmiterii acestei ştiri, şi forţează intrarea în Prefectură, jandarmii formând un cordon şi încercând să îi blocheze.

102 afișări
Imaginea articolului Galaţi: 150 de pensionari au blocat strada şi forţează intrarea în Prefectură

Galaţi: 150 de pensionari forţează intrarea în Prefectură (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Aproximativ 500 de pensionari membri ai unor asociaţii de pensionari din judeţul Galaţi au declanşat, miercuri dimineaţă, un protest în faţa Prefecturii gălăţene cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc, dar şi majorarea punctului de pensie, fiind nemulţumiţi de intenţia reducerii pensiilor cu 15 la sută şi cer aplicarea legilor care prevăd majorarea punctului de pensie şi renunţarea la copalata serviciilor medicale.

Manifestări similare de protest ale pensionarilor au loc, la ora transmiterii acestei ştiri, şi în alte zone din ţară.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seară, după negocierile cu delegaţia FMI, că autorităţile române au ales soluţia reducerii fondului de salarii cu 25 la sută, a pensiilor cu 15 la sută şi să scadă "masiv subvenţiile", în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA.

Şeful statului a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15 la sută.

Cuantumul lunar al drepturilor băneşti va fi diminuat cu 15 la sută de la 1 iunie inclusiv pentru invalizi, veterani şi văduve de război, precum şi pentru foştii deţinuţi politici, deportaţi şi soţul supravieţuitor pensionar, care primesc un ajutor lunar din partea statului.

Categoriile de drepturi băneşti care vor fi diminuate de Guvern cu 15 la sută de la 1 iunie, în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional, au fost deja incluse într-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici