Galaţi: Cota maximă pe râul Prut ar putea fi atinsă miercuri

Autorităţile judeţene din Galaţi estimează că miercuri se va înregistra cota maximă pe râul Prut, în judeţul Galaţi, însă riscul ca o eventuală revărsare a apelor râului să afecteze locuinţele şi drumurile din zonă este destul de mic.

64 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Cota maximă pe râul Prut ar putea fi atinsă miercuri

Galaţi: Cota maximă pe râul Prut ar putea fi atinsă miercuri (Imagine: Mediafax Foto)

"Miercuri aşteptăm să se înregistreze vârful viiturii, pentru că se preconizează o creştere cu încă 20 de centimetri, adică 70-75 de centimetri peste cota de atenţie, ceea ce nu va fi de natură să pună în pericol locuinţele din zona Prutului şi nici Drumul Naţional 26, aflat în apropierea cursului de apă, pentru că acolo a fost realizat deja un dig de protecţie pentru zona cea mai expusă", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Galaţi, Mihai Capră.

Ultimul raport hidrologic arată că la staţia hidrometrică Oancea Prutul măsoară 502 centimetri, în condiţiile în care cota de pericol se situează la 600 de centimetri.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 90 de hectare de teren agricol şi 59 de hectare de păşuni au fost inundate după ce râul Prut s-a revărsat în apropierea localităţii gălăţene Vădeni. Potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura Galaţi, apele nu au afectat locuinţele sau căile de acces din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici