Galaţi: Sute de case inundate, oameni evacuaţi şi drumuri acoperite de ape

Ultimul bilanţ furnizat, joi, de Prefectura Galaţi arată că la Tecuci au fost inundate case de pe o sută de străzi, peste o sută de persoane au rămas izolate, iar 150 de oameni din zona industrială a oraşului au fost evacuaţi.

1 afișare
Imaginea articolului Galaţi: Sute de case inundate, oameni evacuaţi şi drumuri acoperite de ape

Galaţi: Sute de case inundate, oameni evacuaţi şi drumuri acoperite de ape

Conform sursei citate, în aval de confluenţa pârâului Tecucel cu râul Bârlad, apa a trecut peste dig, punând în pericol locuinţele din cartierul zona industrială, astfel că zeci de persoane au fost evacuate în cursul nopţii din zona industrială a oraşului. Majoritatea au dormit la rude, iar alţii au fost cazaţi la primărie şi la Spitalul Municipal.

De asemenea, din cursul nopţii municipiul Tecuci a rămas fără alimentare cu energie electrică.

În localitatea Toflea, comuna Brăhăşeşti, 300 de locuinţe sunt izolate, 80 de case sunt inundate, în localitatea Brăhăşeşti sunt inundate zece case şi a fost întreruptă furnizarea energiei electrice în localităţile Toflea şi Brăhăşeşti.

În localitatea Nicoreşti sunt 13 locuinţe inundate, peste 70 de garaje şi beciuri acoperite de ape, şase fântâni colmatate. În localitatea Buciumeni sunt 50 de case inundate, iar în localitatea Vizureşti (comuna Buciumeni) 25.

În localitatea Priponeşti sunt 20 de locuinţe inundate, drumuri comunale distruse pe zece kilometri, zece podeţe afectate de ape, iar în localitatea Ghidigeni, sat Slobozia Corni, sunt inundate 15 gospodării.

De asemenea, apa se infiltrează printr-o traversare pe sub DN 25, din râul Bârlad către cartierul nou, punând în pericol 80 de case în care locuiesc aproximativ 400 de persoane. Aici, autorităţile locale iau măsuri pentru evacuarea oamenilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici