Video GALERIE FOTO Chipsuri din mere, prune trase în ciocolată sau umplute cu nucă, la expoziţia Fabricat în Moldova

Peste 40 de companii din Republica Moldova participă la o expoziţie intitulată ”Fabricat în Republica Moldova” deschisă, joi, la Palatul Culturii din Ploieşti. Printre produsele care au mare căutare se numără prunele trase în ciocolată şi chipsurile din mere.

553 afișări

La expoziţia ”Fabricat în Moldova” sunt expuse, pentru vânzare, sucuri din fructe, articole din mase plastice, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse cosmetice, ceaiuri, bijuterii, covoare, dar la mare căutare sunt biscuiţii din făină de cânepă, chipsurile din mere sau prunele trase în ciocolată, care s-au vândut aproape toate la nicio oră după deschidere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Suntem producători din Republica Moldova. Suntem producători de prune, avem prune cu miez de nucă, fără miez sau în ciocolată. Este un produs delicios. În primele ore, avem un succes la care nu ne-am aşteptat. Cred că vom veni pe piaţa românească”, a declarat unul dintre expozanţi.

Un kilogram de prune în ciocolată costă 45 de lei, punga de chipsuri din mere costă 5 lei, sucul de mere 16 lei cutia, iar o sticlă de şampanie costă 25 de lei.

Inagurarea expoziţiei ”Fabricat în Moldova” a avut loc la Sala coloanelor din Palatul Culturii, la eveniment participând şi vicepremierul Graţiela Gavrilescu, alături de Octavian Calmic, viceprim-ministru şi Ministru al Economiei al Republicii Moldova.

“Eu mi-aş dori să înceapă să existe colaborări între firmele româneşti şi firmele din Republica Moldova şi sper ca fiecare din cei care vor păşi aici vor şi pleca acasă cu câte o bomboană sau produse mai mari. Guvernul României va susţine în continuare dezvoltarea Republicii Moldova. Eu cred că schimbul acesta de produse este benefic”, a declarat Graţiela Gavrilescu.

Potrivit organizatorilor, evenimentul are scopul de a promova relaţiile de colaborare dintre România şi Republica Moldova.

“Avem companii care prezintă practic toate domeniile economiei naţioale, din domeniul textil, industrie. Avem şi covoare, băuturi alcoolice, agroalimentare. Încercăm să venim cu ce avem mai bun. Această practică are ca scop să intensificăm cooperarea dintre companiile româneşti şi cele moldave. Am dublat anul trecut volumul comerţului experior dintre Republica Moldova şi România”. a declarat Sergiu Harea, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova

Expoziţia are loc în perioada 27- 29 aprilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici