Poliţiştii de frontieră au făcut o captură de 34 kilograme de canabis. Traficanţii erau albanezi

Doi cetăţeni albanezi au fost prinşi în timp ce introduceau în România, pe la frontiera verde, 34 de kilograme de canabis. Unul dintre ei a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere arestare preventivă.

316 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii de frontieră au făcut o captură de 34 kilograme de canabis. Traficanţii erau albanezi

Poliţiştii de frontieră au făcutu o captură de 34 kilograme de canabis. Traficanţii erau albanezi

Poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, judeţul Timiş, au observat, în 26 aprilie, în jurul orei 00.30, o persoană care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre interiorul României, având asupra sa două bagaje voluminoase.

Persoana respectivă a fost reţinută imediat, iar pe E70, care face legătura între punctul de frontieră şi localitatea Moraviţa, poliţiştii de frontieră au observat un autoturism în care se afla un bărbat. Acesta urma să preia persoana care a încercat să intre ilegal în ţară.

Cei doi bărbaţi au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră, ocazie cu care s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 37, respectiv 24 ani.

În cadrul primelor verificări s-a constatat că bărbatul depistat la frontiera verde transporta în cele două bagaje 50 de pachete ambalate în folii de plastic ce conţineau o substanţă vegetală mărunţită, în greutate de aproximativ 34 de kilograme, cel mai probabil canabis.

Întreaga cantitate de substanţă vegetală a fost transmisă spre expertiză la BCCO Timişoara.

Cei doi cetăţeni albanezi sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, introducerea sau scoaterea din ţară precum şi exportul ori importul de droguri de risc, fără drept, complicitate la introducerea sau scoaterea din ţară precum şi exportul ori importul de droguri de risc, fără drept, contrabandă calificată, precum şi complicitate la contrabandă calificată.

Ei au fost prezentaţi procurorului DIICOT Timişoara, pe numele unuia dintre ei fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat judecătorului din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere arestare preventivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici