GALERIE FOTO: Dezastru în Retezat. Drumuri rupte şi nivel crescut al apei. Avertisment pentru iubitorii de drumeţii la munte

  • Iubitorii muntelui sunt sfătuiţi să nu îşi programeze ture montane în Retezat în acest weekend.
  • Apele au rupt asfaltul, o porţiune de drum s-a surpat, iar nivelul Lăpuşnicului Mare a crescut îngrijorător.
1590 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO: Dezastru în Retezat. Drumuri rupte şi nivel crescut al apei. Avertisment pentru iubitorii de drumeţii la munte

Dezastru în Retezat

Salvamont Hunedoara şi Administraţia Parcului Naţional Retezat avertizează asupra problemelor apărute în masivul Retezat din cauza ploilor abundente din ultimele 24 de ore.

În partea de nord a Retezatului, nu se poate traversa din parcarea de la Gura Bucurei spre Poiana Pelegii. Nivelul Lăpuşnicului Mare a crescut până la puntea pe care se trece spre poiană.

„Dacă ploile continuă, nu se poate garanta pentru siguranţa drumurilor de acces!”, avertizează Salvamont Hunedoara.

În Retezatul Mic, accesul cu maşinile este compromis, după ce Jiul de Vest a ieşit din matcă, a adus aluviuni şi a dizlocat porţiuni de asfalt.

Pe DN 66A, în zona Valea de Peşti, o porţiune de drum s-a surpat, astfel că accesul auto spre Câmpu lui Neag este complet blocat.

„alvamontiştii hunedoreni şi rangerii PNR atrag atenţia că, în cazul unor ieşiri, există riscul ca maşinile să rămână blocate pe munte până la remedierea situaţiei. Înainte de a pleca în ture pe munte, drumeţii sunt sfătuiţi să consulte prognoza meteo şi să aleagă cu grijă traseul sau să reprogrameze ieşirea până ce vremea se va stabiliza”, adaugă sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici