Video GALERIE FOTO Femei machiate ca şi cum ar fi fost bătute, în centrul Timişoarei, de 8 Martie

Mai multe tinere au participat la o acţiune organizată de 8 Martie în centrul Timişoarei machiate ca şi cum ar fi fost bătute, cu scopul de a atrage atenţia asupra violenţei împotriva femeilor, iar trecătorii au fost încurajaţi să se privească timp de trei minute în ochi, fără să vorbească.

1155 afișări

Acţiunea intitulată “Gândeşte egal. Acţionează egal” a fost organizată, miercuri, între orele 16.00 – 17.00, în Piaţa Operei, în cadrul programului Timişoara – Capitala Tineretului din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acţiunea a început cu un flashmob dansant, la care au participat mai mulţi voluntari.

Apoi, câteva tinere machiate ca şi cum ar fi fost bătute, dar şi tineri fardaţi agresiv, i-au încurajat pe trecători să se aşeze pe scaunele puse faţă în faţă şi să participe la un experiment inedit: să se privească timp de trei minute în ochi, fără să rostească niciun cuvânt.

Marius Florin Lupoian, preşedintele Asociaţiei “Teatru pentru tine” şi unul dintre organizatorii acţiunii din centrul oraşului, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că experimentul organizat pentru prima dată la Timişoara a avut rolul de a atrage atenţia asupra violenţei împotriva femeilor.

De asemenea, în centrul Timişoarei au avut loc şi două scenete de teatru, prin care au fost arătate două exemple de situaţii în care femeile sunt agresate: de către şef şi de către iubit.

“Această acţiune are ca scop egalitatea între sexe, egalitatea în general, şi are două componente. Arătăm partea mai puţin plăcută a lucrurilor, care, din păcate, se întâmplă şi la noi. Şi anume, agresivitatea asupra femeilor de toate vârstele şi în diferite ipostaze. Dar vrem să venim la acest aspect şi cu un contrast, vrem să arătăm şi o parte pozitivă. Aşa că umplem cele două scenete şi momente de agresivitate cu o provocare pe care o aruncăm publicului, să vină să stea faţă în faţă, să se privească timp de trei minute, într-un dialog nonverbal, dar care te poate ajuta, aduce mult mai multă comunicare şi egalitate reală trăită”, a spus Marius Florin Lupoian.

Acţiunea din centrul Timişoarei s-a terminat tot cu un scurt flashmob dansant la care au participat voluntarii implicaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici