GALERIE FOTO Hectare întregi de solarii distruse de viscol, în Constanţa

Hectare întregi de solarii au fost distruse de viscolul care s-a abătut asupra judeţului Constanţa la sfârşitul săptămânii trecute, reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură cerând primăriilor din judeţ o centralizare a tuturor situaţiilor deosebite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

269 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Hectare întregi de solarii distruse de viscol, în Constanţa

GALERIE FOTO Hectare întregi de solarii distruse de viscolul de la sfârşitul săptămânii trecute, în Constanţa

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură Constanţa, urmare a viscolului care s-a abătut asupra judeţului la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe solarii au fost distruse în totalitate, iar altele au înregistrat daune de peste 40 la sută.

"Până la această oră, Direcţia pentru Agricultură a primit înştiinţări din partea legumicultorilor din zona Tariverde, care au comunicat faptul că vântul puternic şi zăpada abundentă le-au distrus solariile în proporţie de 100 la sută pe o suprafaţă de 18.500 mp, în proporţie de 50 la sută pe o suprafaţă de 1.000 mp şi 40 la sută pe o suprafaţă de 1.000 mp. Semnale asemănătoare s-au primit din zonele Mihail Kogălniceanu şi Topraisar”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Direcţia Judeţeană pentru Agricultură.

Specialiştii Direcţiei pentru Agricultură Constanţa au luat legătura cu mai mulţi producători agricoli care au apreciat că, deocamdată, nu se înregistrează situaţii deosebite la culturile de grâu şi orz, acestea fiind, în mare parte, protejate de stratul de zăpadă.

Probleme ar putea interveni în zonele în care viscolul a lăsat descoperite culturile.

"Temeri sunt în privinţa culturii de rapiţă, mai ales în zonele în care această cultură a rămas fără stratul protector de zăpadă", au adăugat specialiştii Direcţiei.

Direcţia pentru Agricultură a judeţului Constanţa a solicitat primăriilor din judeţ o centralizare a tuturor situaţiilor deosebite apărute ca urmare a viscolului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici