Gândul: Divorţul va putea fi introdus şi pe cale administrativă, la serviciile de stare civilă

Ministerul Justiţiei intenţionează să trimită Parlamentului, până la sfârşitul lunii, proiectul noului Cod de procedură civilă(Cpc). Noul cod simplifică procedura divorţului prin acordul părţilor, astfel că instanţele vor fi degrevate de astfel de procese, iar Serviciile de stare civilă vor consemna separarea cuplului.

18 afișări
Imaginea articolului Gândul: Divorţul va putea fi introdus şi pe cale administrativă, la serviciile de stare civilă

Gândul: Divorţul va putea fi introdus şi pe cale administrativă, la serviciile de stare civilă

Astfel, proiectul noului Cpc permite introducerea divorţul „pe cale administrativă“, la Serviciul de stare civilă, unde va fi invocat consimţământ mutual, cu condiţia ca soţii să nu aibă copii minori, născuţi din căsătorie sau adoptaţi de ambii soţi.

Citeşte mai mult despre divorţul cu acordul părţilor pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici