Gândul: Singura firmă de construcţii a primăriei lui Videanu, aruncată în faliment de Rompetrolul lui Patriciu

Singura firmă de construcţii montaj a Primăriei Capitalei, LIRTRAC SA, a fost scoasă în faliment de societatea Rompetrol Downstream SA, pentru că nu şi-a plătit datoriile. În urmă cu trei luni, Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Comercială a dat o sentinţă prin care a dispus intrarea în faliment a societăţii desprinsă cândva din Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

6 afișări

Printre creditori se mai numără şi Administraţia Finanţelor Publice sector 4, o firmă de pază şi protecţie, BCR şi chiar RATB. Culmea e că datorii are de încasat – din impozite, chirii şi alte taxe- chiar Primăria Capitalei, care a intervenit cu o cerere pentru recuperarea creanţelor.

Cererea de deschidere a procedurii de faliment a fost introdusă în urmă cu un an de societatea Rompetrol Downstream SA, care avea de încasat o datorie de 23.475,99 lei noi (234,75 milioane lei vechi). La judecată, însă, au apărut şi alţi creditori care s-au ridicat cu pretenţii. Astfel, judecătorul a numit un lichidator judiciar, care a depus, în această lună, un tabel definitiv consolidat cu valoarea creditelor, în care a fost menţionată şi Primăria Capitalei. Săptămâna trecută, Curtea a continuat procedura de faliment.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici