Garda de Mediu Bihor a descoperit mai multe gropi de gunoi ilegale, în două arii naturale protejate

  • Garda de Mediu Bihor a descoperit mai multe gropi de gunoi ilegale, în două arii naturale protejate.
  • Deşeurile, parţial acoperite cu pământ, erau aruncate pe malul râului Crişul Negru.
  • Reprezentanţii unei primării au fost amendaţi cu 100.000 de lei.
328 afișări
Imaginea articolului Garda de Mediu Bihor a descoperit mai multe gropi de gunoi ilegale, în două arii naturale protejate

Garda de Mediu Bihor a descoperit mai multe gropi de gunoi ilegale, în două arii naturale protejate

Gunoaiele au fost descoperite de comisarii Gărzii de Mediu în localităţile Batăr şi Tăut, în zona digului de protecţie al râului Crişul Negru, şi în localitatea Talpoş, în apropierea unui cimitir. Este vorba despre deşeuri amestecate: menajere, plastice, hârtie-carton, textile, inerte, anvelope şi voluminoase.

Suprafaţa totală de teren transformat în groapă de gunoi este 25.000 de metri pătraţi. Parţial, gunoaiele sunt acoperite cu pământ şi o parte au ajuns în albia râului Crişul Negru, au descoperit comisarii Gărzii de Mediu. Autorităţile locale au fost amendate şi au fost stabilite mai multe măsuri.

„Ca urmare a acestor neconformităţi au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentelor până la data de 31.03.2021. Astfel, UAT Batăr a fost sancţionată contravenţional cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005”, au anunţat reprezentanţii Gărzii de Mediu Bihor.

Anul trecut, Primăria Batăr a mai primit o amendă în valoare de 30.000 lei pentru că a abandonat deşeuri în aceleaşi zone. Garda de Mediu va supraveghea zona şi în următoarea perioadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici