Geoană a găsit formula ieşirii din criză la Sâmbra oilor

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la Sâmbra Oilor, de la Huta Certeze, că "formula magică" pe care a găsit-o la localnici, respectiv că "prin tradiţie, credinţă şi speranţa ca prin muncă te poţi realiza în ţara ta", e ceea ce îi va scoate pe români din criză.

28 afișări
Imaginea articolului Geoană a găsit formula ieşirii din criză la Sâmbra oilor

Preşedintele PSD Mircea Geoană

Geoană şi-a început discursul cu "Christos a înviat!" şi a amintit cum s-a desfăşurat sărbătoarea anul trecut, subliniind că pentru el participarea la acest eveniment este o tradiţie.

"Eu vin de mulţi ani la Sâmbra Oilor şi la mine este deja o tradiţie. Eu vin în fiecare an, aşa că coincidenţa este din sensul celălalt (coincidenţa că el şi Traian Băsescu se află în acelaşi timp, în acelaşi loc - n.r.)", a precizat Geoană.

Liderul PSD a spus că va merge acolo an de an, întrucât este cel mai frumos loc din România din punctul de vedere al tradiţiei româneşti.

"Este o tradiţie ce a supravieţuit istoriei. Vremurile nu sunt uşoare, dar cred că formula magică pe care am găsit-o la dumneavoastră - tradiţie, credinţă şi speranţa că prin muncă te poţi realiza în ţara ta - e ceea ce ne va scoate din criză", a menţionat el.

Geoană a spus că Traian Băsescu, atunci când i-a dat clopul oşenesc pe scenă, i-a predat într-un fel ştafeta şi el i-a dat clopul lui Ioan Mircea Paşcu (candidat la europarlamentare -n. r.) pentru a-i reprezenta bine în Parlamentul European.

Liderul PSD i-a îndemnat pe cei prezenţi să "se lupte să aducă banii europeni acasă", spunând că nu este normal ca roşiile şi brânza să fie aduse din import, făcând referire la îndemnul lui Băsescu de a mânca brânză cu roşii.

Mircea Geoană a vizitat stâna de la Huta Certeze, unde ciobanii mulgeau oi pentru "măsurişul laptelui".

El a fost invitat de aceştia să mănânce nişte caş de oaie şi carne de miel cu colac şi să bea pălincă. Geoană a spus că i-a plăcut caşul, iar pălinca şi mai mult, iar data viitoare se va face senator de Oaş.

La stână au mâncat, cu mâna, şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu.

Liderul PSD, Mircea Geoană, şi miniştrii Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi Mediului, Nicolae Nemirschi, participă, duminică, la Huta Certeze, la Sâmbra Oilor, o serbare câmpenească la care iau parte şi Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu.

Peste şase sute de artişti, membri în 16 ansambluri folclorice din judeţul Satu Mare, vor evolua, duminică, în cadrul manifestărilor dedicate tradiţionalei serbări câmpeneşti Sâmbra Oilor, de la Huta Certeze, judeţul Satu Mare, la care participă aproximativ 10.000 de persoane.

Sâmbra Oilor se desfăşoară anual la Huta Certeze (în zona Ţării Oaşului), în prima duminică din luna mai, şi reprezintă cea mai mare serbare câmpenească, legată de ocupaţia tradiţională a păstoritului, simbolizând venirea primăverii şi ieşirea oilor la păscut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici