Gestul deosebit făcut de o româncă plecată de peste 20 de ani în Marea Britanie: A donat bani pentru reîmpădurirea Munţilor Făgăraş - FOTO

O artistă româncă, plecată de 21 de ani în Anglia, a donat banii din vânzarea ultimului său album pentru plantarea a 15.000 de copaci în Munţii Făgăraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1139 afișări
Imaginea articolului Gestul deosebit făcut de o româncă plecată de peste 20 de ani în Marea Britanie: A donat bani pentru reîmpădurirea Munţilor Făgăraş - FOTO

O artistă româncă emigrată în Anglia a donat bani pentru plantarea a 15.000 de copaci în Făgăraş

Nicoleta Cărpineanu, cunoscută în lumea artistică drept Nico de Transilvania, este din Zalău dar a plecat în Anglia în urmă cu 21 de ani.

Acum, a reuşit să planteze 15.000 de copaci în Munţii Făgăraş, toţi banii primiţi din vânzarea ultimului său album, „Be One”, fiind donaţi pentru acest proiect. În plus, a organizat şi campanie de strângere de fonduri pornită in Anglia, acolo unde locuieşte.

„A fost adoptată de Brighton, unde şi-a început călătoria artistică şi unde a învăţat să mixeze pe muzică românească, modalitatea artistei de a menţine legătura cu ţara în care s-a născut. Îmbinarea talentului său artistic cu dorinţa arzătoare de a face bine pentru natura şi pământul care au crescut-o a apărut firesc. În primăvară, printr-un proiect-pilot, a reuşit să planteze 100 de stejari în satul Cobor, pe Colinele Transilvaniei. Banii proveneau din donaţiile primite pentru albumul Be One, şi el <produs> pe meleaguri româneşti şi englezeşti”, arată reprezentanţii artistei.

Nicoleta Cărpineanu a lansat ONG-ul „Forests Without Frontiers”, “un apel ce a prins mult mai bine la străini decât în rândul românilor. Cu o cauză convingătoare, de a readuce la viaţă pădurile virgine din Transilvania, şi cu talentul ei, Nico a reuşit să strângă, prin ONG destule fonduri cât să planteze 15.000 de arbori”.

Aceştia au fost plantaţi în apropierea Lacului Vidraru.

Printr-un parteneriat de lungă durată încheiat cu Fundaţia Conservation Carpathia, care a pus la dispoziţie trei hectare de teren, au angajat oameni care locuiesc în localităţile din Munţii Făgăraş. Puieţii vor fi plantaţi într-o arie naturală de protecţie a pădurilor, Natura 2000, înlocuiţi dacă este cazul şi îngrijiţi până la maturitate.

„Mi-am dat seama de faptul că prezervarea mediului este legată intrinsec de protejarea tradiţiilor, instrumentelor şi folclorului. Dacă pierdem pădurile, pierdem şi comunităţile de acolo, se risipeşte cultura lor populară. Atât pădurile, cât şi tradiţiile au nevoie de protecţia noastră, a tuturor”, a declarat Nicoleta Cărpineanu.

La rândul lor, reprezentanţii Fundaţiei Conservation Carpathia au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că artista a pus multă pasiune în acest proiect.

„Noi suntem practic gazdele, în curtea cărora s-a întâmplat totul. Ea este pasiunea. Fundaţia noastră de 10 ani cumpără păduri pentru a le scoate din exploatare şi a le pune, practic, în conservare. Când se alătură şi românii este ca o gură de aer proaspăt”, au declarat sursele citate.

Artista doreşte ca în următorii cinci ani să planteze un milion de copaci în zonele defrişate din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici