Gigi Becali a ridicat tonul la procuror

Gigi Becali a avut o atitudine vehementă în sala de judecată de la Judecătoria sectorului 1, care analizează, marţi, cererea lui de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara, el ridicând tonul în faţa instanţei spunând "daţi-i naiba acuma", referindu-se la anchetatori.

37 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali a ridicat tonul la procuror

Gigi Becali a ridicat tonul la procuror (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Becali a susţinut în faţa instanţei că procesele pe vremea comunismului, chiar dacă erau politice, erau clare, pe linie politică "te condamnau şi cu asta, basta".

El a mai spus că ancheta sa penală este cel mai mare circ din România din ultimii 60 de ani şi că totul s-a întâmplat din cauză că "trei tâlhari au făcut o plângere că un preşedinte de partid i-a sechestrat".

Gigi Becali a cerut procurorului să explice de ce nu a fost audiat în timpul în care a fost arestat şi a ridicat tonul spunând: "M-aţi batjocorit".

"Da' ce vreţi voi, batjocură cu Becali 200 de ani!" a exclamat acesta.

Întrebat de instanţă ce are de spus în legătură cu cererea sa de a părăsi ţara, Becali a răspuns: "Ştiţi dumneavoastră ce e cu cererea şi ce s-a întâmplat în ultimul timp".

În acel moment, Becali s-a enervat şi a spus "da' ce, ei au voie să mă ancheteze, iar eu nu am voie să ies din ţară", după care a strigat: "Daţi-i naiba acuma".

"Dacă sunteţi inamovibili, atunci tăiaţi-mi capul fără să mă judecaţi", a mai spus Becali în faţa instanţei

Ulterior, Becali a mulţumit instanţei şi a părăsit sala de judecată.

Judecătoria sectorului 1 urmează să ia o decizie dacă îi ridică acestuia interdicţia de părăsi ţara.

Înainte ca instanţa Judecătoriei Sectorului 1 să ia în discuţie cererea de ridicare a interdicţiei, Gigi Becali, care a câştigat un mandat de europarlamentar, a declarat că dacă va fi audiat în Parlamentul European (PE) în legătură cu ridicarea imunităţii sale, va spune ce s-a întâmplat şi "vom fi de circul - circului".

"Pentru că procurorii să continue ancheta în cazul meu, trebuie să ceară la Parlamentul European să mi se ridice imunitatea. Prima oară voi fi audiat eu şi vă daţi seama ce se va întâmpla acolo când am să spun ce s-a întâmplat, atunci vom de circul - circului", a spus Becali.

El a menţionat însă, că, din punctul lui de vedere, Parlamentul European nu va accepta niciodată să-i ridice imunitatea.

Totodată, Becali a adăugat că şi-a luat zece consilieri pentru Parlamentul European.

Omul de afaceri a mai precizat că, indiferent de decizia instanţei, se va duce în Parlamentul European, spunând: "Ce o să-mi facă, o să mă aresteze?".

Săptămâna trecută, George Becali a făcut o cerere de ridicare a măsurilor impuse de controlul judiciar, după ce la sfârşitul lunii trecute şi-a retras de pe rol o solicitare asemănătoare.

Potrivit rezultatelor parţiale de la alegerile de duminică, Becali a obţinut un mandat de europarlamentar, fiind propus candidat pe listele PRM în timp ce se afla în arest preventiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici