Greva funcţionarilor publici ar bloca Trezoreria

Intrarea în grevă a funcţionarilor publici ar duce în primul rând la blocarea Trezoreriei şi a unităţilor administraţiei financiare, ceea ce ar crea o situaţie de necontrolat pentru România, a declarat, joi, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

65 afișări
Imaginea articolului Greva funcţionarilor publici ar bloca Trezoreria

Greva funcţionarilor publici ar bloca Trezoreria (Imagine: Mediafax Foto)

"Decizia de majorare a salariilor profesorilor ne-a adus în situaţia ca funcţionarii publici să intre în grevă de săptămână viitoare, ceea ce ar însemna în primul rând blocarea Trezoreriei, creând astfel o situaţie de necontrolat în România", a spus Vosganian, după întâlnirea cu sindicaliştii.

Ministrul Economiei şi Finanţelor a reiterat că opţiunea Guvernului este ca problema salarizării bugetarilor să aibă o rezolvarea unitară.

În opinia lui Vosganian, orice soluţie trebuie să aibă în vedere patru principii, respectiv caracterul unitar, creşterea diferenţiată a salariilor cu o componentă mai consistentă pentru veniturile mici, includerea în salarii a sistemelor de sporuri şi corelarea creşterii salariale cu consolidarea fiscală.

Şeful Finanţelor a precizat că următoarea întâlnire cu sindicatele va avea loc la începutul săptămânii viitoare, când se va şti dacă a fost promulgată legea privind salarizarea cadrelor didactice.

"Soluţia ar fi un acord în plan naţional între organizaţiilor sindicale, patronale şi partidele politice privind principiile care să stea la baza salarizării în administraţie", a conchis Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici