Greva lucrătorilor Amazon din întreaga lume de Black Friday: Salarii mici, stres, drepturi refuzate / Mobilizare generală în 30 de ţări

Este cel mai mare protest care a lovit vreodată gigantul comerţului electronic.

1002 afișări
Imaginea articolului Greva lucrătorilor Amazon din întreaga lume de Black Friday: Salarii mici, stres, drepturi refuzate / Mobilizare generală în 30 de ţări

Grevă a lucrătorilor Amazon din întreaga lume de Black Friday: Salarii mici, stres, drepturi refuzate / Mobilizare generală în 30 de ţări

„Vinerea neagră” va avea parte de proteste ale lucrătorilor Amazon: sunt programate greve în 30 de ţări din întreaga lume. Mişcarea globală de mobilizare a luat numele de «Make Amazon Pay». Potrivit sindicatului GMB, peste 1.000 de lucrători de la depozitul Amazon din Coventry, Anglia, vor intra în grevă. Sunt greve şi în Germania.

În Regatul Unit au avut loc greve şi pe 7, 8 şi 9 noiembrie pentru reînnoirea contractului. „Amazon a pierdut aproape 30 de zile din cauza grevelor din ţară doar anul acesta”, a declarat organizatorul GMB, Amanda Gearing, într-un comunicat, anunţând „cea mai mare zi de greve” din istoria de 30 de ani a celor de la Amazon.

„Această zi de acţiune creşte în fiecare an, pe măsură ce mişcarea de a trage Amazon la răspundere continuă să devină mai mare şi mai puternică. Muncitorii ştiu că indiferent în ce ţară te afli sau care este postul tău, suntem cu toţii uniţi în luptă”, a declarat secretarul general al Uni Global Union, Christy Hoffman.

„În fiecare zi ne confruntăm cu aceleaşi provocări în depozitul nostru Amazon: salarii mici, stres ridicat şi lipsă de respect pentru drepturile noastre”, a declarat un lucrător Amazon, Rainer Reising, din Germania. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici