Grindeanu anunţă semnarea contractului de finanţare pentru Aeroportul Internaţional din Craiova

2757 afișări
Imaginea articolului Grindeanu anunţă semnarea contractului de finanţare pentru Aeroportul Internaţional din Craiova

Grindeanu anunţă semnarea contractului de finanţare pentru Aeroportul Internaţional din Craiova

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a semnat joi un contract de finanţare pentru Aeroportul Internaţional din Craiova. Achiziţia are o valoare de 12 milioane de euro.

Prin acest nou proiect vor fi cumpărate echipamente pentru asigurarea unor servicii de prevenţie şi de intervenţie împotriva incendiilor, dar şi pentru buna funcţionare a pistei în cazul condiţiilor meteo nefavorabile, transmite Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului, printre echipamentele şi utilajele care vor fi achiziţionate se numără autospeciale pentru curăţarea pistei şi pentru îndepărtarea zăpezii, echipamente pentru degivrarea pistei şi a aeronavelor, echipamente pentru determinare coeficientului de frânare pe suprafeţele aeroportuare şi autospeciale pentru stingerea incendiilor.

„Achiziţia are o valoare de 12 milioane de euro, este obligatorie pentru respectarea regulamentelor internaţionale din domeniul aviaţiei, şi va fi finanţată prin fonduri europene (FEDR). Procedura trebuie să se încheie până cel mai târziu la sfârşitul anului viitor (2023)”, informează ministrul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici