Gripa porcină: Vezi aici şcolile care îşi reiau cursurile luni

Ministerul Sănătătţii anunţă că de luni se vor relua cursurile la trei unităţi şcolare din Iaşi, o şcoală din Dolj şi alte două din Bucureşti, un liceu din Suceava şi la un colegiu din Bacău.

47 afișări
Imaginea articolului Gripa porcină: Vezi aici şcolile care îşi reiau cursurile luni

MS anunţă şcolile din cinci zone care îşi reiau cursurile luni (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Astfel, de luni îşi vor relua cursurile elevii din:

Iaşi - Liceul Agricol,

- Colegiul Naţional Mihail Sadoveanu,

- Grupul Scolar Economic de Turism - corp A şi corp B;

Dolj - Şcoala Generală Filiaşi;

Suceava - Liceul Militar Câmpulung Moldovenesc,

Bacău - Colegiul Naţional Ferdinand I

Bucureşti - Şcolile generale 147 şi 153.

Cursurile la respectivele şcoli fuseseră suspendate în urma înregistrării unor cazuri de gripă nouă.

Ministerul Sănătăţii informează că până duminică, la ora 12.00, numărul cazurilor de gripă cu virus AH1N1 în România era 882, în acest week-end confirmându-se 39 de cazuri noi.

Ministerul Sănătăţii atenţionează populaţia să respecte indicaţiile medicilor cu privire la igiena personală şi recomandă evitarea locurilor aglomerate.

În cazul apariţiei oricăror simptome de viroză respiratorie, specialiştii recomandă populaţiei să consulte medicul de familie, care poate recomanda prezentarea la un medic specialist, şi să evite automedicaţia. Izolarea bolnavilor la domiciliu este foarte importantă pentru limitarea răspândirii virusului.

Simptomele infecţiei cu virusul gripal AH1N1 sunt asemănătoare cu cele ale virozelor respiratorii, respectiv rinoree, jenă în gât, febră de peste 37 grade, stare generală proastă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici