Gura Humorului, primul oraş din ţară cu acces gratuit la Internet

Staţiunea turistică suceveană Gura Humorului este primul oraş din ţară cu acces gratuit la internet după ce primăria a montat o reţea proprie WLAN (wireless), investiţia fiind inaugurată la sfârşitul acestei săptămâni.

460 afișări
Imaginea articolului Gura Humorului, primul oraş din ţară cu acces gratuit la Internet

Gura Humorului, primul oraş din ţară cu acces gratuit la Internet

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat, duminică, că a fost inaugurat proiectul "Gura Humorului- oraş wireless", sub deviza "Internet gratuit pentru locuitorii şi vizitatorii localităţii noastre".

Ursaciuc a explicat că proiectul constă în realizarea unei reţele proprii WLAN (wireless), cu echipamente profesionale de ultimă generaţie, primele instalate în Europa. Astfel, Primăria oraşului Gura Humorului oferă posibilitatea conectării la internet în mod gratuit tuturor persoanelor care doresc să acceseze internetul în aria de acoperire a reţelei wireless.

"Pe lângă alte aplicaţii utile pe care le poate dezvolta cu această tehnologie, cum ar fi supravegherea traficului, telemetria, telefonia VoIP, ideea de bază a fost aceea de a oferi internet gratuit copiilor şi tinerilor din Gura Humorului", a declarat primarul.

Echipamentul WI-FI a fost instalat pe clădirea primăriei, iar pe o distanţă de 500 de metri de jur împrejur este accesibil direct cu PDA, laptop, IP Phone, care au interfaţa wireless. De asemenea, permite conectarea cu echipamente de abonat (CPE) şi la distanţe de cinci kilometri fără vizibilitate directă şi până la 20 de kilometri cu vizibilitate directă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici