Guvernul a aprobat majorarea alocaţiilor pentru copii de la 25 la 32 lei

Alocaţiile de stat pentru copii se vor majora, începând cu 1 ianuarie 2008, de la 25 de lei la 32 de lei, iar ministrul Muncii va analiza posibilitatea ca indemnizaţia să dispară în cazul copiilor care provin din familii cu un venit ridicat, a declarat, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

10 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat majorarea alocaţiilor pentru copii de la 25 la 32 lei

Guvernul a aprobat majorarea alocaţiilor pentru copii de la 25 la 32 lei

Guvernul a aprobat, miercuri, decizia de majorare a alocaţiei cu 28 la sută.

În acest an, 4.600.000 de copii beneficiază de alocaţii de stat, efortul bugetar fiind de 1.380 milioane lei. În cursul anului 2008, efortul bugetar va fi de 1.766,4 milioane lei.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a solicitat ministrului Muncii, Paul Păcuraru, să analizeze posibilitatea modificării prevederilor privind stabilirea alocaţiilor pentru copii, de la 1 ianuarie 2008, astfel încât alocaţia să se plătească diferenţiat, după regula "la familiile cu venituri mai mici, cuantum mai ridicat". Premierul a precizat că nivelul alocaţiei ar trebui să scadă pe măsura creşterii veniturilor familiei, iar la familiile cu venituri ridicate aceasta să fie chiar eliminată.

"Sunt tată, am doi copii şi nu cred că este normal să primesc alocaţie de copii la nivelul de venit pe care îl am eu", a declarat premierul.

De asemenea, Tăriceanu a menţionat că principiul aplicării alocaţiei universale creează o discriminare: " Cei care provin din familii nevoiaşe au nevoie de un ajutor mai consistent, pentru a oferi copiilor şanse egale în viaţă cu ale celor din familii cu venituri ridicate (..)Nu prin acordarea unei alocaţii egale le dăm posibilităţi egale copiilor", a arătat şeful Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici