Guvernul a decis să nu acorde tichete de masă în 2008

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, să nu acorde în 2008 tichete de masă angajaţilor din instituţiile publice, cu excepţia personaului din structurile finanţate prin venituri proprii, care beneficiază de acest drept şi în prezent.

2 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decis să nu acorde tichete de masă în 2008

Guvernul a decis să nu acorde tichete de masă în 2008

Decizia ca tichetele de masă să nu fie acordate anul viitor unor categorii de bugetari a fost explicată de premierul Călin Popescu Tăriceanu prin creşterea substanţială a numărului de angajaţi şi a nivelului de salarizare, plata acestor tichete presupunând cheltuieli bugetare suplimentare de circa 1% din PIB.

"Nu există posibilităţi bugetare, dar angajaţii care primesc în prezent astfel de tichete vor beneficia în continuare. Niciunul dintre cei care primesc astăzi, nu vor fi privaţi", a spus Tăriceanu.

Surse ministeriale au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX că Ministerul Muncii va propune Guvernului ca instituţiile publice să nu mai acorde angajaţilor tichete de masă în anul 2008, pentru menţinerea cheltuielilor bugetare la un nivel care să permită respectarea angajamentelor interne şi internaţionale, inclusiv în ceea ce priveşte deficitul bugetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici