Guvernul mizează pe usturoi. S-a aprobat suplimentarea sumei alocate programului de susţinere a producţiei

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, hotărârea care prevede suplimentarea sumei alocate programului de susţinere a producţiei de usturoi.

160 afișări
Imaginea articolului Guvernul mizează pe usturoi. S-a aprobat suplimentarea sumei alocate programului de susţinere a producţiei

Guvernul mizează pe usturoi. S-a aprobat suplimentarea sumei alocate programului de susţinere a producţiei

Ministerul AGriculturii anunţă că actul normativ vizează două modificări importante, astfel încât să se asigure plata întregii suprafeţe eligibile plantată cu usturoi în cadrul Programului. Potrivit hotărârii, un număr de 1.964 beneficiari ce cultivă 2.775 ha vor primi 3.000 euro/hectarul cultivat cu usturoi.

Astfel, se suplimentează resursele financiare necesare achitării obligaţiilor de plată către beneficiarii schemei de ajutor de minimis înscrişi în program, de la 29.700.000 lei la 41.200.490 lei (echivalentul în euro de la 6.001.200 euro la 8.325.000 euro).

Totodată, se prelungeşte termenul de plată al sumelor reprezentând ajutoare de minimis către beneficiari, de la 15 decembrie 2023 la 29 decembrie 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
guvern,
usturoi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici