Guvernul nu susţine reluarea adopţiilor internaţionale

Memorandumul iniţiat de Oficiul Român pentru Adopţii (ORA), în care se propune redeschiderea adopţiilor internaţionale, reprezintă un punct de vedere al acestei instituţii şi nu este însuşit de Cabinetul Emil Boc, a anunţat, vineri, Executivul.

32 afișări
Imaginea articolului Guvernul nu susţine reluarea adopţiilor internaţionale

Guvernul nu susţine reluarea adopţiilor internaţionale (Imagine: Mediafax Foto)

Guvernul în exerciţiu nu a avut nici o dezbatere referitoare la acest Memorandum şi, prin urmare, nu a luat nici o decizie cu privire la acest document. Primul-ministru în exerciţiu Emil Boc consideră că actuala legislaţie în domeniul adopţiilor internaţionale este în conformitate cu legislaţia internaţională şi cu standardele europene", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

"Orice decizie cu privire la adopţii trebuie luată numai în interesul copilului şi cu respectarea strictă a legislaţiei internaţionale şi a standardelor europene", afirmă în comunicat Emil Boc.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, joi, că Oficiul Român pentru Adopţii a trimis spre aprobare Guvernului un memorandum privind redeschiderea adopţiilor internaţionale, această măsură putând fi luată doar în cazurile în care adopţia naţională a eşuat în rânduri repetate.

Documentul iniţiat de ORA şi obţinut de MEDIAFAX arată că, pe parcursul celor patru ani de implementare a Legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei, s-a constatat că există în continuare câteva categorii de copii "greu adoptabili", pentru care cadrul normativ în vigoare nu permite identificarea unor soluţii de îngrijire adecvate, cu caracter permanent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici